Stil Steven Klein

Steven Klein

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon’da moda fotoğrafçıları dosyasının dördüncü konuğu, Steven Klein... Gün geçtikçe aranan ve tercih edilen özel fotoğrafçılar arasında yer alan Klein, fotoğrafçılık dışında ünlü şarkıcıların video kliplerine de imzasını atıyor.

Steven Klein

Modazon’da moda fotoğrafçıları dosyasının dördüncü konuğu, Steven Klein...

Haberin Devamı

Klein, Nisan 1965'te New York'ta doğdu. Rhode Island School of Design'de tasarım eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra farklı tasarımları ile dikkatleri çeken sanatçı, ününü ise çektiği portre fotoğraflar sayesinde kazandı.


Moda, reklam, müzik, tasarım, sinema yaşadığımız kültüre her alanda aktif olarak fayda sağlamakta. Klein de bu iç içe gelişen sanatlar konusunda üretip, zamanla farklı konularda görsel malzemelerini birleştirerek çalışmalar yaptı.

Sinema filmlerinde fotoğrafçılık ve görüntü yönetmenliğinin yanı sıra; Calvin Klein, Valentino, W Magazine, French Vogue, David & Victoria Beckham, Dolce&Gabbana gibi dergiler, markalar ve kişiler için fotoğraflar çekerek sanat camiasının içinde kendini kanıtlayarak ün kazandı. Gün geçtikçe aranan ve tercih edilen özel fotoğrafçılar arasında yer alan Klein, fotoğrafçılık dışında ünlü şarkıcıların video kliplerine de imzasını atıyor.

Dünya üzerinde en çok dikkat çeken projeleri arasında, son zamanların çılgın şarkıcısı Lady Gaga'nın ‘Alejandro’ şarkısının klibi var. Kamera arkasında durarak geçmişi ve geleceği birbiri ile buluşturduğunu söyleyen sanatçı çalışmalarına New York'ta devam etmekte.

En son ses getiren çalışmasında Madonna’yı, ‘Mama Roma’ filmindeki ‘Magnani’ karakterine göndermeyle çekti.

Dolce&Gabbana 2010-2011 Sonbahar-Kış Sezonu kampanyası için poz veren Madonna hiç olmadığı kadar seksi, dişi ve ‘gerçek’ti…

Yazarlar