Püf Noktası Sukulent Nasıl Çoğaltılır? Sukulent Çiçek Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır?

Sukulent Nasıl Çoğaltılır? Sukulent Çiçek Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır?

22.05.2021 - 13:38 | Son Güncellenme:

Ülkemizde en çok yetiştirilen çiçeklerin başında sukulent gelmektedir. Sukulent çiçeğinin nasıl bakılacağı ve nasıl çoğaltılacağı merak konusudur. Özellikle bu çiçeğin hangi ayda çoğaltılması gerektiği sorulan bir başka sorudur. Peki Sukulent nasıl çoğaltılır? Sukulent çiçek hangi ayda çoğaltılmalıdır? İşte Sukulent çiçeği ile ilgili bütün detaylar.

Sukulent Nasıl Çoğaltılır Sukulent Çiçek Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır

 Kaktüs familyasına ait olan bir bitkidir. Sukulent etli bitkiler arasındadır. Sukulent birçok çeşidi bulunan bir kaktüs bitkisidir. 

Haberin Devamı

 Sukulent Nasıl Çoğaltılır?

 Sukulent çoğaltma işlemi çok hassas gerçekleşmesi gerekir. Bunun için öncelikle çiçeğin tam olarak dibinde yer alan yaprağını döndürerek köküne herhangi bir şekilde zarar vermeyecek şekilde çıkarın. Bu noktada hassas olmanız köklere zarar vermemeniz çok önemlidir. Döndürerek koparmanız yeterli olacaktır. Sukulent bitkisinden koparmış olduğunuz bu yaprağı tam olarak 4 gün boyunca bekletmeniz gerekiyor. Bekletme işlemini bir kağıt havlu ile yapabilirsiniz. Kağıt havluya sararak tam 3 ila 4 gün arası bekleyin. Beklemesinin temel amacı ise döndürerek çıkarılan yaprağın kökünde bir zarar oluştuysa bu zararın iyileşmesini sağlamaktır. 

 4 gün geçtikten sonra geniş bir saksı belirleyin. Saksının içerisine de direnajlı toprak ilave edin. Bu noktadan itibaren kağıt havlu içerisinde yer alan tüm yaprakları toprağın içerisine ilave din. Yatay bir şekilde toprağın üzerine koyduktan sonra hafif üzerine baskı yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey yaprağın dikilmediği yaprağın sadece toprağın üzerine koyulduğudur. Saksının bulunduğu yer ise güneş almayacak bir yer olmalıdır. Fazla da karanlık olmamasına özen gösterin.

Haberin Devamı

 Küçük bir sprey ile birlikte yaprakları iki günde bir ıslatın. Belirli bir müddet geçtikten sonra yapraklar kuruyacak ve filizlenmeler başlayacaktır. Filizlenme olduktan sonra acele etmemenizi öneriyoruz. Yaprakları toprağın üzerine filizlendikten sonra bırakarak köklenmesini bekleyin. Toprağa bu noktadan itibaren köklenecek ve filizleri iyice büyüyecektir. Filizlendiği zaman da iyice kök salınca bu yaprakları yeni saksıya alabilirsiniz. Bu noktadan itibaren çoğaltma işlemi artık başarılı oldu demektir. Bu şekilde Sukulent çiçeklerinizi başarılı bir şekilde çoğaltabilirsiniz. 

 Sukulent Çiçek Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır?

 Sukulent çiçeğin çoğaltılması için en uygun olan ay Eylül ve Haziran aylarıdır.

Yazarlar