Püf Noktası Sukulent Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Sukulent Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 02:11 | Son Güncellenme:

Son günlerde ofislerde ve hatta evlerde çok sık yetiştirilen bitkilerin başında daha çok sukulent geliyor. Çok hoş ve dikkat çekici bir forma sahip olan sukulentler, her ortama dekoratif ve eşsiz bir değer katıyor. Sukulent tohumu nasıl ve ne zaman ekilir sizler için derledik.

Sukulent Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Sukulent tohumları çok kolay bir şekilde saksıya ekilerek, birbirinden güzel görselliklere sahip olan sukulentler elde edilebilir.

Sukulent Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

Sukulent yetiştirmek için ekilen tohuma sukulent tohumu ismi verilir. Sukulent, her ortama dekoratif ve hoş bir hava katar. Sukulent tohumunun çimlendirilmesinde mutlaka hangi mevsimde olunduğuna dikkat edilmesi gerekir. Buna göre sukulent tohumu kesinlikle yılın hem sıcak hem de soğuk aylarda kolaylıkla yetiştirilebilir. Fakat yaz ve kış aylarında ekime uygun değildir.

Sukulent tohumları için en ideal zaman dilimi ise, standart bir şekilde ilkbahar ve alternatif olarak da sonbahar aylarıdır. Bu aylarda ise sukulent, çok daha sağlıklı bir şekilde yetişir. Aynı zamanda yetişme süreleri de bu dönemde çok kısadır. Sukulent tohumunun çimlendirilmesi sürecinde mutlaka nemli bir ortamda bulunmasına önemli bir hassasiyet gösterilmesi gerekir.

Sukulent Kaç Günde Çimlenir?

Sukulent tohumları için ideal ekim zamanlarının dışında kalan bir dönemde ekilmesi halinde gelişmesi için en uygun koşullar sağlanamaz. Bu nedenle de bitkiler çok daha erken ölür. Tohumdan ekilen sukulentin, ilk filizlenmesi ise yaklaşık 2 haftalık bir süreci alır.

 

Yazarlar