Püf Noktası Süngeri teli rafa kaldırdı! Pas lekesini söküp atan patates tüyosu

Süngeri teli rafa kaldırdı! Pas lekesini söküp atan patates tüyosu

05.04.2024 - 16:29 | Son Güncellenme:

Suyun temas ettiği her yerde ortaya çıkabilen pas lekesi canınızı sıkıyorsa üzülmeyin. Sünger, tel ne varsa rafa kaldıran patates yöntemiyle pas lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Süngeri teli rafa kaldırdı Pas lekesini söküp atan patates tüyosu

Suyun temas ettiği her yerde görülen pas lekeleri can sıkıcı olabilir. Özellikle metal yüzeylerde sürekli gördüğümüz pas lekelerinden kurtulmak için uğraşlarınız boşa çıkıyorsa endişelenmeyin. Pas lekeleriyle başa çıkmak için sünger tel yerine patates kullanmayı deneyin. Bu yöntem, evde bulunan basit malzemelerle pas lekelerini temizlemeyi sağlar ve sizi yeni eşyalar satın almaktan kurtarır.

Haberin Devamı

BOLCA TUZ DÖKÜN

Pas lekesinden kurtulmak için ihtiyacınız olan temel malzemelerin başında patates ve tuz geliyor. Patatesi ikiye böldükten sonra kesik tarafına bolca tuz dökün.

Süngeri teli rafa kaldırdı Pas lekesini söküp atan patates tüyosu

Tuzlu yüzeyiyle pas lekesi olan bölgeyi ovalayın. Patatesin nişasta içeriği pasların temizlenmesine yardımcı olacaktır.  Ovala işleminin ardından metal yüzeyi güzelce temizleyin.

DOĞAL ASİT İÇERİR

Pas lekelerini çıkarmak için bir diğer etkili bir yöntem limon suyu veya beyaz sirkedir. Limon suyu veya sirke doğal asit içeriğine sahip olduğu için pas lekelerini çıkarmanıza yardımcı olur. Yüzeye uygulandıktan sonra bir süre bekletilir ve ardından ılık suyla durulanır.

Eğer leke hala çıkmamışsa, biraz tuz veya karbonatla oluşturulan bir macun lekenin üzerine sürülüp nazikçe ovularak temizlenebilir. Bu yöntemlerle, pas lekeleri kolaylıkla çıkarılabilir ve yüzeyinizi eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Yazarlar