Sağlık Suni Sancı Nedir, Nasıl Verilir? Suni Sancının Zararları Nelerdir?

Suni Sancı Nedir, Nasıl Verilir? Suni Sancının Zararları Nelerdir?

12.07.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

Özellikle hamilelik dönemi için gerekli durumlarda suni sancı önemli bir yere sahiptir. Bu doğrultuda hamilelik konusunda tetikleyici bir etki yarattığını ifade etmek mümkün. Peki suni sancı nedir, nasıl verilir? Suni sancının zararları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Suni Sancı Nedir, Nasıl Verilir Suni Sancının Zararları Nelerdir

Hamilelik açısından belli dönemler geldiği vakit zamanı için suni sancı devreye girmektedir. Pek çok kişi ise suni sancının ne olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Aynı zamanda bunun bir çeşit hormon olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

Suni Sancı Nedir, Nasıl Verilir?

Vakti gelmesine rağmen henüz başlamayan normal doğum konusunda, ilaç takviyesi ile başlatılması için verilen oksitosin hormonu suni sancı olarak bilinir. Böylece verilen bu hormon sayesinde rahim kasılmaları gerçekleşir ve doğal olarak sancılar başlar. Özellikle serum içerisine katılmak suretiyle damar yoluyla oksitosin hormonu verilmektedir. Böylece suni sancı dönemi başlatılması ile beraber ameliyata giriş gerçekleşir.

Suni Sancının Zararları Nelerdir?

Bazı durumlarda gerekli olduğunda kullanılan suni sancı yöntemi, aynı zamanda birtakım zararlar ile ön plana çıkmaktadır. Diğer yandan bunun bir risk olduğunu da ifade etmek gerekir.

- Doğumda komplikasyon riski artar.
- Sezaryen riski artabilir.
- Yeni doğan için sarılık riski ortaya çıkabilir.
- Ekstra bazı müdahaleler yapılmak zorunda kalabilir.

Haberin Devamı

Bu şekilde yukarıda verilen zararlar ve risk ile beraber dikkat etmesi gereken yöntemler içerisinde gelmektedir. Tabii gerektiği durumlarda uzman doktor kontrolü altında uygulanır.

Yazarlar