Püf Noktası Tahin Pekmez Kaç Kalori? Tahin Pekmezin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Tahin Pekmez Kaç Kalori? Tahin Pekmezin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

22.10.2021 - 15:09 | Son Güncellenme:

Tahin pekmez ikilisi kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle sağlıklı olması bakımından oldukça önem taşımaktadır. Tahin pekmezin kaç kalori olduğunu, besin değerlerini ve faydalarını öğrenebilir ve buna göre tüketebilirsiniz. Tahin pekmez kaç kalori? Tahin pekmezin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Tahin Pekmez Kaç Kalori Tahin Pekmezin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Tahinin genellikle tek başına olarak tüketilmemektedir. Tat olarak ağır geldiğinden dolayı pekmez ile karıştırılarak tüketmek daha çok tercih edilmektedir. Bu karışımın ölçeğini de kişiler damak tatlarına göre ayarlayabilmektedirler. Tahin ve pekmez doğru miktarlarda tüketildiğinde oldukça faydalı besinler olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

Tahin Pekmez Kaç Kaloridir?

Tahin pekmez ikilisi yüksek oranlarda yağ ve şeker içerdiği için kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin tüketirken dikkatli olması gerekmektedir. Çocuklar için de hem doğal bir tatlı hem de faydalı bir besin olan tahin pekmez aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilebilir. Kilo almak isteyen bireyler de yine çok aşırı tüketmemek kaydıyla yeterli miktarda tüketebilmektedirler. 

Tahin pekmezin kalori değerinde 100 gramı esas alır isek 437 kalori içermektedir. Bir yemek kaşığı tahin pekmezde ise yaklaşık 66 kalori bulunmaktadır. Bu kalori yarısını içerisinde bulunan yağdan almaktadır.

Tahin Pekmezin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Yüksek oranda şeker ve yağ bulunduran tahin pekmez yine 100 gram baz alınacak olur ise 43 gram karbonhidrat, 5,4 gram lif, 23,2 gram ve 10 gram protein içermektedir.

 

Yazarlar