Püf Noktası Tahta kaşıkları bulaşık makinesine sakın koymayın! Adeta mikrop yuvasına dönüyor… Bu yöntemle temizleyince yağı, kiri söküp atıyor

Tahta kaşıkları bulaşık makinesine sakın koymayın! Adeta mikrop yuvasına dönüyor… Bu yöntemle temizleyince yağı, kiri söküp atıyor

21.10.2023 - 11:57 | Son Güncellenme:

Tahta kaşıklar mutfaklarda en çok kullanılan gereçlerden birisi. Genellikle herkes tahta kaşıkları temizlemek için bulaşık makinesine atıyor. Ancak bulaşık makinesinde tahta kaşıkları yıkamak zehir saçmasına neden oluyor. Size önereceğimiz bu yöntemle tahta kaşıklardaki yağı ve kiri zehir saçmadan temizleyin…

Tahta kaşıkları bulaşık makinesine sakın koymayın Adeta mikrop yuvasına dönüyor… Bu yöntemle temizleyince yağı, kiri söküp atıyor

Tahta kaşıkların temizliği, bulaşık makinesine atılması tavsiye edilmeyen önemli bir detaydır. Tahta yüzey, sıcak su ve deterjanın etkisiyle şişebilir, çatlaklar oluşabilir ve hızla kötüleşebilir. Zamanla da bulaşık makinesi deterjanı yemek kalıntılarını içine çeker ve adeta bakteri yuvasına dönüşür. Bu nedenle tahta kaşıkları bulaşık makinesine atmamalıyız. Size önereceğimiz bu yöntemle tahta kaşıkların içerisinde biriken yağ ve kirden kurtulun.

Haberin Devamı

Tahta kaşıkları bulaşık makinesine sakın koymayın Adeta mikrop yuvasına dönüyor… Bu yöntemle temizleyince yağı, kiri söküp atıyor

Yağ ve kirden arınıyor

Kaşıklarınızı temizlemek için uygun bir kap seçin ve içini sıcak suyla doldurun. Ardından bir paket karbonat ve yarım fincan sirkeyi dökün. Tüm tahta kaşıkları içerisine koyup 1 saat kadar suyun içinde bekletin. Bu işlemin sonunda kaşıkların içerisinde yağ ve kirleri suyun yüzeyinde görebilirsiniz.

Tahta kaşık nasıl temizlenmeli?

Tahta kaşığınızın temizliği ve bakımı oldukça önemlidir. Aşağıda, tahta kaşığını doğal yöntemlerle temizlemenin bazı yollarını bulacaksınız:

Sabun ve Sıcak Su: Tahta kaşığı kullanımdan sonra hemen sabunlu sıcak suyla yıkayın. Bir fırça veya sünger kullanarak iyice temizleyin. Sıcak su, bakteri ve mikropları öldürmeye yardımcı olur.

Sirke ve Limon: Doğal dezenfektanlar olan sirke ve limon suyunu kullanabilirsiniz. Biraz sirke veya limon suyu ile karıştırılmış suyu kullanarak kaşığı silin.

Haberin Devamı

Tuz: Tuz, kirleri ve lekeleri gidermeye yardımcı olabilir. Biraz tuz kullanarak tahta kaşığı ovarak temizleyin, ardından iyice durulayın.

Tahta kaşıkları bulaşık makinesine sakın koymayın Adeta mikrop yuvasına dönüyor… Bu yöntemle temizleyince yağı, kiri söküp atıyor

Karbonat: Karbonat, kokuları gidermeye yardımcı olur ve temizlik için etkili bir malzemedir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun oluşturun ve tahta kaşığı bu karışımı kullanarak temizleyin.

Kaynar Su: Haftada bir kez, kaynar su kullanarak tahta kaşığı dezenfekte edebilirsiniz. Kaynar suyu tahta kaşığın üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin.

Sirkeli Su: Sık sık kullanılan tahta kaşıkları sirkeli su içinde bekletebilirsiniz. Bunun için sıcak suya biraz sirke ekleyin ve kaşıkları bu karışıma bırakın.

Tahta kaşığınızı bu doğal yöntemlerle temizleyerek hem temiz tutabilir hem de ömrünü uzatabilirsiniz.

 

Yazarlar