Sağlık Taze Ve Yaş Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Taze Ve Yaş Hurmanın Faydaları Nelerdir?

09.08.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Günümüzde genellikle Ramazan aylarında hurma sıklıkla tüketilmektedir. Çoğunlukla kuru olarak tüketilse de tazı ve yaş hurmaların da pek çok faydası bulunmaktadır. Taze ve yaş hurmanın faydaları nelerdir? Taze ve yaş hurma neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.

Taze Ve Yaş Hurmanın Faydaları Nelerdir

Hurmanın insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde de bu besin ideal gıda olarak isimlendirilmektedir. Günümüz bilim insanların sadece hurma ve su ile yıllarca yaşayabileceğini söylemektedir.

Yaş Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Yaş hurma insanların cinsel aktivitelerini arttırmaktadır. Bunun yanında düzenli tüketimi yaşlanma etkilerini azaltır.

İçerisinde yüksek oranlarda glikoz, nişasta, mineral ve vitamin bulunur. Bu nedenle özellikle doğumdan sonra kadınların enerjilerini tekrar toplamalarına yardımcı olmaktadır.

Yorgunluk esnasında hurma tüketmek insanların kısa sürede kendini dinç hissetmesini sağlayacaktır. Çünkü kana çok hızlı bir şekilde karışmaktadır.

Rahim kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle düzenli olarak tüketildiğinde doğum çok daha kolay gerçekleşmektedir. Bunun yanında süt salgısının artmasına da yardımcı olmaktadır.

Sabah aç karnına hurma yenildiği zaman bağırsaklarda yaşayan parazitlerin ölmesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Doğumda ve doğum sonrası kanamanın artmasına engel olur. Tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

Süt ile birlikte tüketildiği zaman sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar.

Doğum sancılarının azalmasına yardımcı olur.

Sinir sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

Yaş Hurma Çeşitleri Nelerdir?

Yaş hurma çoğunlukla kahve yanında tüketilmektedir. Yaş hurma çeşitleri;

Berhi

Hulva

Mazafati

Ruthana şeklindedir.

Sukkari hurma, yaş hurmalar içerisinde en çok sevilen türüdür. Bu hurma türü hamken toplanır. Bu hurma kaliteli bir hurma çeşididir. Pek çok kişi bu hurmayı sevmektedir. Hoş bir tatlılığı vardır. Genellikle kahve yanlarında tüketilmektedir. Yumuşak olması nedeni ile yaşlılar ve çocuklar tarafından da rahatlıkla tüketilebilmektedir. Enerji vermesi nedeni ile özellikle yeni doğum yapan kadınlar tarafından tüketilmesi gerekmektedir.

Yazarlar