Püf Noktası Teak (Tik) Ağacı Nedir? Hangi İklimde Yetişir?

Teak (Tik) Ağacı Nedir? Hangi İklimde Yetişir?

10.11.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Teak (tik) ağacı son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren bir ağaç olma özelliğine sahiptir. Teak (tik) ağacının adını duyduğunuz zaman bu ağaç ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Teak (tik) ağacı nedir? Hangi iklimde yetişir? Teak (tik) ağacı ile ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde derledik.

Teak (Tik) Ağacı Nedir Hangi İklimde Yetişir

Teak (tik) ağacı, sıcak iklimlerde yetişen bir ağaç olma özelliğine sahiptir. Teak (tik) ağacının özellikle mobilya sektöründe oldukça fazla kullanıldığını söylemekte mümkündür. Aynı zamanda oldukça dayanıklı bir ağaç türü olması ile de bilinmektedir.

Teak (Tik) Ağacı Nedir?

Teak (tik) ağacı, anavatanı Endonezya olan bir ağaç türü olarak bilinmektedir. Sıklıkla mobilya sektöründe kullanıldığını söylemekte mümkündür. Uzun boylu bir ağaç türüdür. Dış koşullara karşı dayanıklı olan teak (tik) ağacı bu özelliği nedeniyle oldukça fazla kullanılmaktadır.

Hangi İklimde Yetişir?

Sıcak iklim bölgelerinde yetişmekte olan bir ağaç olduğu bilinmektedir. Dünya genelinde olduğu kadar ülkemizde de kullanımı yaygın olan bir ağaç olma özelliği taşımaktadır. Genel olarak Endonezya ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştiği bilinmektedir.

 

Yazarlar