2 seneyi aşan uzun bir ilişkiden veya boşanmadan sonra yeni birini tanımaya çalışmak korkutucudur. Kendini doğru anlatmak için çaba sarf etmek, beraber farklı etkinliklere gitmek, ortak anılar oluşturmak, romantik jestler yapmak, görünüşüne her daim özen göstermek, bakımlı olmak ve pek tabi tüm bunlar için zaman ve para harcamak. Oysa ki tüm gün evde oturup pijamalarla dizi izlemek ne güzeldi!

Yeni birini bulmak için sadece medeni halinin değil, kalbinin de bekar olması lazım. Çivi çiviyi sökmez, sadece ara dönemde harcanan insanlar olur. Hemen yeni biri ile ilişkiye başlamak zorunda değilsin, kendine zaman tanı, bekar olmanın keyfini sür. Ne zaman oldu ki artık ex’ini gün aşırı stalk’lamayı; kendi durumunla kıyaslamayı bıraktın, aslında işte o zaman gerçekten bekarsın. Öncesinde hala bir hayalet ile ilişkine devam ediyordun, şimdi düşününce onca kafa yorma ve komplo teorisi ne kadar anlamsız geliyor değil mi?

Haberin Devamı

Bahane üretme ve dışarı çık, insan içine karış, sosyalleş. İyi bir dinleyici ol, “hı hı, evet, aynen” diye otomatiğe bağlama, konu her ne ise alakalı bir soru sor, söz sırası sana gelirse benzer bir anını paylaş. Laf arasında kendinden bahset; neler yaptığından, nasıl bir insan aradığından… Kriterlerin konusunda çok katı olma, insanları tanıştıktan sonra beğenmezsen eleyebilirsin. Burnu büyük bir tablo çizersen çevrendekiler nasıl olsa beğenmezsin diye herkesi eler, oysa ki seçenekler iyidir.

Ben flört etmeyi unuttum, nereye gidilir, ne yapılır bilmiyorum diye baştan pes etme. Mekanlar değişiyor, alışkanlıklar değişiyor ama insanlar aynı kalıyor. Daha önce nasıldıysa şimdi de hemen hemen aynı. Bekar olan arkadaşlarından hangi mekanların daha popüler olduğu hakkında fikir alabilirsin.

Sosyal medyada aktif olmak önemli. Sana ulaşmak isteyen biri için etkili bir araç, tabi doğru kullanıldığı sürece. Olur olmadık her yerde kendini etiketleyip mesai saatleri içerisinde sık sık içerik paylaşman dışarıdan bakıldığında çok sıkıcı bir hayatın olduğu izlenimi veriyor. Ve hiç yapılmaması gerekenler listesinde birinci sırada atarlı giderli özlü söz paylaşımları geliyor. Alttan alta verdiğini sandığın mesajlar bayağı ortada, herkesin gözüne batıyor. Sonuç; “Ben bu kişiden uzak durayım belli ki problemleri var.”

Haberin Devamı

Pek çok kişi başka birini bulamam korkusu ile kangren olmuş ilişkisine devam eder. Peki ya sonra? İlgisizliğini, yalancılığını, aldatmasını yok sayman olan biteni gerçekten yok etmez. Ve kaçınılmaz son olarak ayrılmasan da terk edilirsin ya da sen çift olduğunu sanarken aslında yalnız başınasındır. Bekar hayatı, yeni birini bulmak benim için çok yorucu diyorsan filmi geriye sar ve işlerin ne zaman kötüye gitmeye başladığını düşün. Evli ya da bekar fark etmez, hayatta olmak daimi bir çaba içerisinde olmak demektir. İlişkiler emek ve enerji ile devam eder, bunu bıraktığın anda gerileme devri başlar.

Sevgiyle kalın,

Sibel ŞENGÜL