Geri Dön

İçli köfte tarifi

İçli köfte sevenlere yapımı oldukça kolay ve lezzetli tepside içli köfte tarifi...

İçli köfte tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 bardak ince bulgur
3 bardak sıcak su
2 bardak un
4 haşlanmış patates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
4 kuru soğan
350 gram kıyma
1 kaşık salça
Maydanoz
4 kaşık sıvıyağ
Karabiber, kimyon, pulbiber
Dövülmüş ceviz

Üzerine:
Tereyağı

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İnce bulgura sıcak su ekleyin.

Un, salça, patates, 1 bardak su daha ve tuz da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.

İçi için bir tavada ince ince kıyılmış soğanları yağda kavurun.

Kıymayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Baharatları, salçaları ve cevizi de ekledikten sonra karıştırın.

İnce ince kıyılmış maydanozları ilave edip altını kapatın.

Yağladığınız borcama hamurun yarısını koyup bastırın.

İç harcı boşalttıktan sonra kalan hamuru da üzerine serin.

İçli köfteleri pişirmeden dilimleyip her dilimin üstüne minik minik tereyağları koyun.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber