Sağlık Testis Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Testis Kanserinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testis Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Testis Kanserinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

19.03.2021 - 10:57 | Son Güncellenme:

Testis kanseri, büyük sağlık problemlerinden birisidir. Kişiler belirtilerini detaylı olarak inceleyerek, testis kanseri olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Testis kanserinin belirtileri ve neden oluştuğu birçok insan tarafından merak ediliyor. Testis kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Testis kanserinin tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Testis Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir Testis Kanserinin Tedavisi Nasıl Yapılır

Testis kanseri, erkeklerde görülebilen ve net belirtileri olan bir sağlık sorunudur.

Testis Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Testisler, üremek için erkeklik hormonu sargılayan organlar arasında yer alıyor. Testis kanseri yapılan araştırmalara göre erkeklerin %1'nde görülüyor. Bu oran her ne kadar düşük olsa da, belirtiler yakından takip edilmeli ve araştırılmalıdır. Testis kanserinin belirtileri çok net ve açıktır. Kişiler belirtileri araştırarak, testis kanseri olup olmadığını az da olsa tahmin edebilir. Belirtilerin gösterilmesi durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilerek, gerekli tetkiklerin yapılması gerekir.

Testis erkekler için çok önemli organlar arasında yer alıyor. Testis kanserinin kısa süre içinde tespit edilip tedavi edilmesi çok önemlidir. Erken tanı her zaman tedavinin daha kısa sürmesini sağlar. Testis kanserinin belirtileri arasında birçok durum bulunuyor. Bu durumlar kontrol edilerek, testis kanserinin olanağı hesaplanabiliyor. Testis kanseri belirtileri şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Testis sertliği
● Memelerde büyüme ve ağrıma
● Boyun ağrısı
● İstemsiz zayıflık hali ve halsizlik


Bu belirtiler tesit kanseri için ön görülen belirtilerdir. Bu belirtilerden herhangi birinin görülmesi durumunda mutlaka gerekli muayene işlemlerinin yapılması çok önemlidir.

Testis Kanserinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testis kanserinin belirlenme süresi tedavi için çok önemlidir. Erken teşhis her zaman tedavinin daha iyi sonuç vermesi için önemli bir durumdur. Birçok tedavi şekli bulunuyor. Kanserin çeşidine göre ve seviyesine göre tedavi yöntemleri uygulanarak hastaların iyileştirilmesi sağlanıyor. Koyulan tanı sonrası bazı tedavi yöntemleri şu şekildedir;

● Cerrahi Tedavi
● Kemoterapi
● Radyasyon tedavisi

Haberin Devamı


Bu tedavi yöntemleri kullanılarak hastanın iyileştirilmesi sağlanıyor. Hastalık 35 yaş altında daha çok görüldüğü için, tedavilerin sonuç verme olasılığı çok yüksektir. Erken fark edilmesi durumunda tedavilerin daha iyi sonuç verdiği söyleniyor. Bu durumda belirtiler yakından takip edilmeli ve herhangi bir belirti durumunda mutlaka tedavi olunmalıdır.

 

Yazarlar