Sağlık Tıpta Md Ne Demek? Md-Phd Hangi Bölüm, Ne Kadar Sürer?

Tıpta Md Ne Demek? Md-Phd Hangi Bölüm, Ne Kadar Sürer?

07.09.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Tıp okuyan öğrenciler için ileride uzmanlık alanlarını ne üzerine yapacakları oldukça önemlidir. Bunun yanında dilerse doktora yapmayı da tercih edebilirler. Tıpta MD kavramı tıp öğrencileri tarafından merak edilen bir konudur. Tıpta MD ne demek? MD-PhD hangi bölüm, ne kadar sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Tıpta Md Ne Demek Md-Phd Hangi Bölüm, Ne Kadar Sürer

Tıp öğrencileri 6 yıllık okul hayatlarını bitirdikten sonra dilerlerse TUS sınavına girerek uzmanlık alanlarını tercih ederler. İsterlerse de doktora yapabilirler. Tıp öğrencilerinin yüksek lisans yapmadan direkt doktora yapabilmeleri de merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Tıpta MD Ne Demek?

Tıp doktoru teriminin kısaltması MD olarak geçmektedir. MD açılımı ise Medicinae Doctor demektir. Tıp Doktoru olan kişiler eğer isterlerse doktoralarını yapabilmektedir. Bunun için de ALES, YDS ya da IELTS veya TOEFL sınavlarına girerek yeterli puanları almış olmaları gerekmektedir. 

MD-PhD Hangi Bölüm, Ne Kadar Sürer?

Tıp doktoru olan kişiler doktora yaparak PhD unvanı almak isterler. Bu unvan araştırmacı anlamına gelmektedir. Tıp bölümünden mezun olanlara MD unvanı verilmektedir. Bunun üzerine doktora yapan kişiler ise MD phD unvanı alırlar. 

 

 

 

Yazarlar