Sağlık Trigliserid Diyeti Nasıl Yapılır? Trigliserid Seviyesini Düşürmek İçin Nasıl Beslenilmelidir?

Trigliserid Diyeti Nasıl Yapılır? Trigliserid Seviyesini Düşürmek İçin Nasıl Beslenilmelidir?

05.03.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmek sağlıklı bir vücuda sahip olmak için çok önemlidir. Özellikle sağlıklı yağlar tüketmek trigliserid değeri için büyük önem taşımaktadır. Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan birisi trigliderid seviyesinin düşürülmesi ve diyeti olmaktadır. Peki trigliserid diyeti nasıl yapılır? Trigliserid seviyesini düşürmek için nasıl beslenilmelidir? Sizlere trigliderid değerini düşürmek için yapılması gerekenleri detaylıca derledik.

Trigliserid Diyeti Nasıl Yapılır Trigliserid Seviyesini Düşürmek İçin Nasıl Beslenilmelidir

 

 Vücut enerji sağlamak için triglideridlere ihtiyaç duymaktadır. Fakat kanda bu değerlerin yüksek olması bazı sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bu nedenle trigliderid değerini düşürmek için beslenmeye özen göstermek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 

 Trigliderid Diyeti Nasıl Yapılır?

 

 Trigliderid kanda bulunan bir yağ türü olarak isimlendirilmektedir. Yemek yedikten sonra vücut fazla alınan kalorileri triglideridhaline getirir ve daha sonra enerji kullanımı için yağ hücrelerine deporlar.. Enerji için gerekli olan triglideridlerin fazla olması da sağlıklı bir durum değildir. Bu nedenle trigliderid diyeti olarak adlandırılan bir beslenme tolu ile bu değer düşürülebilmektedir.

 

 Bu beslenme şeklinde kaliteli karbonhidrat kaynaklı beslenmek çok önemlidir. Beyaz ekmek, pirinç, mısır gevreği ve şekerli gazlı içecekler kolay sindirilen karbonhidrat grubunda yer almaktadır. Bu besinler trigliderid değerini arttırmaktadır. Bu nedenle lif oranı yüksek tahıllar yemek trigliderid değerini dengeleyecek ve kontrol altına alacaktır. Bu diyette ağırlıklı olarak somon balığı, ton balığı, sardalya ve diğer yağlı balıklar trigliderid değerini düşürmektedir. Özellikle haftada en az iki kere balık tüketmek değeri düşürmek için çok önemlidir.

Haberin Devamı

 

 Trigliderid Değerini Düşürmek İçin Nasıl Beslenilmelidir?

 

 Trigliderid değerini düşürmek için zeytinyağı veya balık yağı gibi sağlıklı yağ alımı çok önemlidir. Özellikle doymuş yağ ve trans yağ alımı minimum seviyeye indirilmelidir. 

 

 Doymuş yağ tüketiminin azaltılması triglideridi değerini doğrudan azaltmaya etkilidir. Karbonhidratın azaltılması ve Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık türlerinin tüketilmesi trigliderid değerini düşürmede etkili olmaktadır. 

 

 Trigliderid değerini düşürmek için tüketilmesi gereken diğer bir yiyecek ise yulaftır. Yulaf ile birlikte keten ekmeği ve fasulye gibi lif bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmesi kandaki trigliderid değerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Az karbonhidratlı ve az kalorili yiyecekler tüketmek kandaki trigliderid seviyesini düşürürken kişilerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesine de katkı sağlayacaktır. 

Yazarlar