Püf Noktası Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor! Saatlerce ovalamaya son veren teknik

Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor! Saatlerce ovalamaya son veren teknik

04.03.2024 - 09:15 | Son Güncellenme:

Kıyafet veya koltuk gibi kumaşlarda tükenmez kalem lekesini çıkarmak için deterjanla saatlerce ovalamanıza gerek yok. Lekeyi çıkarmak bu püf noktaları uygulayarak çabucak kurtulabilirsiniz.

Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor Saatlerce ovalamaya son veren teknik

Tükenmez kalem lekeleri, kıyafetler veya koltuk gibi kumaşlara istenmeyen kazar sonucunda bulaşabilir. Çıkarması oldukça zor olan bu lekeler sinir bozucu bir durumdur. Çeşitli deterjanlarla saatlerce ovalasanız bile çıkmaz zordur. Lekeleri çıkarmak için kollarınızı yormanıza gerek bile kalmayacak pratik yöntemler var. İşte tükenmez kalem lekelerini hemencecik çıkaran o yöntem…

Haberin Devamı

ALKOL EN ETKİLİ YÖNTEM

Alkol tükenmez lekesini çıkarmada en etkili yöntemdir. Bir pamuğu alkolle ıslatın ve lekeyi hafifçe silin. Alkol, tükenmez kalem lekesini çıkarmak için oldukça etkilidir.

Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor Saatlerce ovalamaya son veren teknik

Tuz ve limon suyu en az alkol kadar tükenmez kalem lekesini çıkarma da etkili malzemelerdir. Lekenin üzerine tuz serpin ve ardından limon suyuyla nemlendirin. Hafifçe ovun ve sonra yıkayın. Limon suyu ve tuz, lekeyi çıkarmaya yardımcı olabilir.

Lekeyi çıkarmak için beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz. Biraz beyaz sirkeyi lekenin üzerine dökün ve hafifçe ovun. Ardından bol suyla durulayın. Sirke, lekenin çıkarılmasına yardımcı olabilir ve kumaşınızı yumuşatabilir.

 

 

 

Yazarlar