Sağlık Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir?

Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir?

11.12.2020 - 12:22 | Son Güncellenme:

Turna yemişi, Kuzey yarım kürede Avrupa ve Asya bölgesinde yetişen bir meyvedir. Bu meyve, bir yaban mersini türü olup sağlığa faydaları ise klinik araştırmalar sonucunda tescillenmiştir. Sizlere bu yazımızda turna yemişi nasıl tüketilmelidir, faydaları nelerdir gibi pek çok merak edilen soruların cevaplarını derledik.

Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir

Turna yemişi, su içinde büyüyebilen bir meyvedir. Ancak hava alması gerekir. Sağlığa faydaları ile dikkat çeken önemli bir meyvedir.

Haberin Devamı

Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonunu önemli ölçüde azaltır. Bu sayede antibiyotik kullanma ihtiyacı da azalır. Günde 240 ml turna yemişi suyu içmek, kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu oluşumunu önler.

Doğal bir idrar söktürücü ve antibakteriyel olarak görülür.

Turna yemişi, tam bir vitamin deposudur.

Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

Ağır ve diş hastalıklarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde vücudu virüs ve bakterilere karşı korur.

İştah kaybını engeller.

Mesane kasılmasını önler.

Romatizmayı giderir.

Damar sertliği oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Böbrek iltihabı oluşumunu önler.

Turna yemişinin çekirdeklerinde bol miktarda omega 3 yağı bulunur.

Haberin Devamı

Turna yemişi beyin hücrelerindeki hasarı önleyerek felç riskini azaltır.

Turna Yemişi Nasıl Tüketilir?

Turna yemişi, taze meyve olarak tüketilebileceği gibi marmelat olarak da tüketilebilir. Aynı zamanda bu yemiş, kurutularak ve meyve suyu haline getirilerek de lezzetli bir içecek olarak tüketilebilir. Dilerseniz turna yemişini kek, börek ve çörek yaparken de ekleyerek tüketebilirsiniz.

Turna Yemişi Ne İçin Kullanılır?

Turna yemişi, sağlığa faydaları ile dikkat çeken bir besindir. Bu yemişin, bağırsak düzenleyici özelliği ve antibiyotik özelliği vardır. Turna yemişinin çekirdeği kullanılarak kozmetik ürünlerinde ve merhem şeklinde sürülerek de kullanılabiliyor. Oldukça lezzetli bir meyve olan Turna meyvesi, alternatif tıpta sıkça kullanılan bir besindir. Bu nedenle bu meyveyi düzenli olarak tüketebilir ve sağlık sorunlarınızın çözümünde yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. Doğal bir tedavi yöntemi olarak alternatif tıp tedavisinde önerilen bir meyvedir.

Turna Yemişinin İçindeki Vitaminler Hangileridir?

Turna yemişi, çeşitli biyoaktif bileşenlerden meydana gelen zengin bir besindir. A tipi proantosiyanidinler içererek içindeki bileşenler, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Turna yemişi, karbonhidrat ve liflerden oluşur.

Bu meyvenin içinde manganez, C, bakır, E ve K1 vitaminleri dahil olmak üzere pek çok vitamin ve mineral bulunur. Turna yemişi, düzenli olarak tüketildiği zaman mide suyunu dengeler. Aynı zamanda kolestrol seviyesini ve kan basıncını ayarlamaya yardımcı olur. Çeşitli kalp hastalıklarına neden olabilir ve risk faktörlerini iyileştirmeye de yardımcı olur.

Yazarlar