Püf Noktası Turşu Suyu Neden Bulanır? Bulanması Nasıl Engellenir?

Turşu Suyu Neden Bulanır? Bulanması Nasıl Engellenir?

11.08.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Evlerde malzemeler eşliğinde özel olarak yapılan turşu, en sevilen lezzetler içerisinde yer alır. Ancak yapımı esnasında meydana gelen bazı durumlar nedeniyle turşu suyu bulanabilir. Peki, turşu suyu neden bulanır? Bulanması nasıl engellenir tüm detayları ile derledik.

Turşu Suyu Neden Bulanır Bulanması Nasıl Engellenir

 Turşu suyunda istenmeyen en önemli durumları içerisinde bulanma problemi gelmektedir. Bu durum aynı zamanda turşunun lezzetini de önemli oranda kaçırma sorunu yaratabilir. Böyle durumlarda ise yapılması gereken birtakım çözüm yöntemleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Turşu Suyu Neden Bulanır?

 Öncelikle turşu suyu neden bulanıp bulanmadığı noktasında bilgi almak gerekir.

 - Malzemelerden bir tanesinin dahi eksik olması bulanma problemi yaratabilir.

 - Sirkenin kullanılmaması turşu suyunun bulanması noktasındaki en önemli sebeplerden biridir.

 - Musluk suyu kullanımı turşu suyunda bulanma yaratabilir.

 Genelde bu gibi sebeplerden dolayı turşu suyu bulanma sorunu yaratabilmektedir. Böyle durumlarda ise yapılması gereken gerekli olan çözüm yöntemlerini ele almaktır.

 Bulanması Nasıl Engellenir?

 Turşu suyu bulanmasını engellemek için ele alınması gereken bir takım çözüm yöntemleri mevcuttur. Özellikle bütün malzemelerin eksiksiz şekilde kullanılması en önemli hususlardan biridir. Çünkü turşu suyu bir bütündür ve eksik malzeme bulanma yaratabilir. Aynı zamanda turşu suyunun çeşme su ile yapılması bulanma durumundaki en önemli sorunlar içerisinde gelir. Mutlaka temiz olarak içme suyu kullanılmalıdır. Tabii en önemli sebep olarak genelde sirke gelir. Eğer turşusu yapımında sirke kullanılmaz ise, turşu suyu ciddi anlamda bulanma ortaya çıkarır.

Haberin Devamı

 Turşusu Yaparken Püf Noktaları

 Evde turşu yaparken turşu suyu elde etme noktasında, en önemli püf noktalarından biri temiz su kullanılmasıdır. Bu durumda genelde içme suyu kullanmak en önemli husus. Aynı zamanda normal tuz yerine iri taneli kaya tuzu kullanmak da en önemli püf noktaları içerisinde gelir. Ayrıca pişmemiş bir avuç nohut kullanmak da yine turşu suyunda güzel bir etki yaratabilir. 

Yazarlar