Genel Sağlık Uzman ürologdan sık sık idrara çıkmayı kökünden kazıyacak tavsiye: Yatmadan önce bunları yapın

Uzman ürologdan sık sık idrara çıkmayı kökünden kazıyacak tavsiye: Yatmadan önce bunları yapın

11.10.2023 - 11:37 | Son Güncellenme:

Erkekler arasında gece sık sık tuvalete gitme sorunu yaşayanların idrar sıklığını daha iyi kontrol edebilmeleri için uzman ürolog bazı önerilerde bulundu. İşte gece sık sık tuvalete gitme sorunu yaşayanlara yardımcı olabilecek ipuçları…

Uzman ürologdan sık sık idrara çıkmayı kökünden kazıyacak tavsiye: Yatmadan önce bunları yapın

ABD'de yer alan Northwestern Medicine'da görev yapan ürolog Dr. Edward Schaeffer, uyurken sık sık tuvalete gitme sorunu yaşayan erkeklerin idrar sıklığını daha iyi yönetebilmeleri için bazı önerilerde bulundu. Prostat kanseri konusunda uzman olan Schaeffer, Dr. Peter Attia'nın "Drive" adlı podcast'ine katılarak gece tuvalete gitme konusunda şaşırtıcı ipuçları paylaştı.

Haberin Devamı

Northwestern Robert H. Lurie Kapsamlı Kanser Merkezi Genitoüriner Onkoloji Programı program direktörü olan Schaeffer, "Bu sorunun büyük bir kısmı eğitim ve davranış değişiklikleriyle çözülebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İşte gece sık sık tuvalete gitme sorunu yaşayanlara yardımcı olabilecek 3 ipucu:

Uzman ürologdan sık sık idrara çıkmayı kökünden kazıyacak tavsiye: Yatmadan önce bunları yapın

Yatmadan Önce Fazla Sıvı İçmeyin

İdrar sıklığını kontrol altına alırken sadece ne kadar sıvı tükettiğiniz değil, aynı zamanda tükettiğiniz sıvı türü ve tüketim zamanı da önemlidir. Schaeffer, "Birçok insan gece tuvalete gitme sorunu yaşar ve bu sorunu büyük ölçüde eğitimle düzeltebilirsiniz" dedi. Uykudan önce suyun yanı sıra doğal diüretikler içeren kafeini de tüketmemeniz gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yatmadan Önce Alkol Almayın

Alkolün gece idrara çıkma üzerindeki etkilerini açıklayan Schaeffer, akşamları alkol tüketmenin gece yarısı tuvalete gitme isteğini artırabileceğini ifade etti. Uzman, alkolün anti-diüretik hormonun etkilerini azalttığını vurguladı.

Diz Boyu Çorap Giyebilirsiniz

Schaeffer, bacaklarda sıvı birikmesi olan periferik ödemin, hem erkeklerde hem de kadınlarda gece idrar miktarını etkileyebileceğini açıkladı. Uzman, gece yatarken diz boyu çorap giyerek ödemin bacaklardan uzaklaşarak böbreklere "sıvı artışı" şeklinde dönmesini engelleyebileceğinizi belirtti.

 

Yazarlar