Genel Sağlık Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur?

Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur?

11.09.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Kış aylarında soğuk algınlığı ve enfeksiyon rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkan boğaz ağrısı uzun süre devam ettiğinde birçok rahatsızlığın belirtisi olarak görülmektedir. Başlangıçta soğuk algınlığı ile ortaya çıkan boğaz ağrılarında başka hastalıkların belirtisi olması uzun süre yaşanmasına kaynaklanmaktadır. Uzun süredir geçmeyen devamlı boğaz ağrısı neden olur ve hangi hastalıkların belirtisi olarak görülür hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Uzun Süredir Geçmeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur

Uzun süre soğuk algınlığının göstergesi olarak kabul edilen boğaz ağrıları uzmanlarca belirli süreçlerden sonra başka hastalıkların ortaya çıkma belirtisi sayılmaktadır. 

Haberin Devamı

Uzun Süredir Geçemeyen Devamlı Boğaz Ağrısı Neden Olur? 

Boğaz ağrıları başlangıçta basit bir soğuk algınlığı şeklinde başlasa da zaman ilerledikçe uzun süre devam ederse dikkat edilmesi gerekmektedir. Boğaz ağrılarının uzun sürmesi ile aynı zamanda yutma güçlüğü, nefes darlığı ve kulak ağrıları gibi belirtiler larenks kanseri yani gırtlak kanserinin belirtisi olarak görülmektedir. Kulak burun boğaz uzmanlarınca takip edilen boğaz ağrılarının özellikle 2 veya 3 haftayı geçmesi sonucunda hala daha yutma güçlüğü rahatsızlığı yaşanıyorsa gırtlak kanseri belirtisi olabildiği gibi diğer rahatsızlıkların da belirtisi olabilmektedir.

Uzun süre yutma güçlüğü rahatsızlığı reflü, diş hastalıkları, farenjit ve tükürük bezi rahatsızlıklarının göstergesi sayılabileceği için kulak burun boğaz uzmanından ayrıntılı olarak bilgi almak gerekebilmektedir. 

Haberin Devamı

Uzun süre boğaz ağrısı çekenlerin aynı zamanda başka rahatsızlıkları bulunuyor ise hastalıklarının tedavi edilmesi için harekete geçmeleri ve bu kişilerin sigara, alkol ve kötü beslenme şekillerinden uzak kalmaları önerilmektedir. 

Hastalıklar arasında en ağır şekli ise gırtlak kanseri olarak ortaya çıkmasıdır. Risk grubunda olan kişilerde daha fazla ortaya çıkan gırtlak kanseri uzun süre boğaz ağrısı ve yutmada güçlük ile eşlik eden nefes darlığı olduğunda erken tedavi olabilmesi için kontrol edilmesi öncelikli bir durumdur.

Yazarlar