Sağlık Vajina Daraltma (Vajinoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Vajinoplasti Kimlere Yapılır?

Vajina Daraltma (Vajinoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Vajinoplasti Kimlere Yapılır?

25.02.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Vajina daraltma (vajinoplasti) ameliyatı nasıl yapılır? Vajinoplasti kimlere yapılır? Vajina daraltma ameliyatı riskli midir? Ameliyatın komplikasyonları nelerdir? Ameliyat sonrasında hastanın nelere dikkat etmesi gerekir? Vajina daraltma ameliyatı hakkındaki detayları derledik.

Vajina Daraltma (Vajinoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır Vajinoplasti Kimlere Yapılır

 Vajinoplasti, cinsiyeti gençleştirme, yani gençleştirme tekniğidir. Bu ameliyatın amacı vajinayı sıkılaştırmak ve perine kaslarını güçlendirmektir.

Haberin Devamı

 Vajina Daraltma (Vajinoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Vajinoplasti operasyonu genel anestezi altında hastaneye yatmadan yapılır ve yaklaşık bir saat sürer. Vajinal plasti sayesinde cerrah vajinayı alttan kapatır, böylece açıklığı daha dar ve daha yüksek konumlandırılır.

 Vajinal deformite yaşlanma, kilo verme ve kilo verme sıklığı, doğum veya cinsiyetten kaynaklanır.

 Vajinal gerginliğin kaybolması fiziksel ve sosyal sorunlara yol açabilir. Vajina kanalının genişlemesi ve elastikiyet kaybı idrar kaçırma şikayetlerine neden olur ve cinsel yaşamı olumsuz etkiler. Bu nedenle evlilikler ve ilişkiler tehlikededir. Ameliyatsız vajina daraltma işlemi 30 dakikada narkoz olmadan uygulanır ve etkili bir yöntemdir.

Haberin Devamı

 Vajinoplasti Kimlere Yapılır?

 Cerrah, hastadan yağı alır ve vajinanın açıklığını azaltmak için vajinal mukozanın duvarlarına enjekte eder. Yağ, düzenli kan, besin ve oksijen kaynağı gerektiren hücrelerden oluşan canlı dokudur. Lipofilling vajinaya canlılık ve hassasiyet kazandırır.

 Yaşlı kadınlarda, şişmiş bir perine, uzun vadede mesane, rahim ve rektumun inmesine (prolaps) neden olabilir. Nitekim menopozu takiben östrojen seviyesi azalır ve dokular elastikiyetlerini kaybeder ve artık organları destekleme rolünü etkin bir şekilde yerine getirmez. Tüm bu durumlarda pelvik taban kasını güçlendirmenin en iyi yolu vajinoplasti yaptırmaktır.

 Vajina Daraltma Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 Vajinoplasti sonrası hasta beşinci gün günlük aktivitelerine devam eder. Bir ay seks yapmaktan kaçınmalı. Vajinoplasti, genital organların daha yakın teması yoluyla hasta ve eşi arasındaki cinsel ilişkilerin gelişmesine neden olur. Aynı zamanda stresli idrar kaçırma problemini de ortadan kaldırır.

 Vajina açıklığının küçültülmesinden sonra vulva daha iyi çekildiği için görsel bir iyileşme de vardır.

 Vajinal gerginlik kaybı, birçok insanın sahip olduğu ancak söylemediği bir sorundur. Bu sorun, cinsel yaşamla ilgili sorunlara yol açar. Doktorunuzla randevunuzda ameliyatsız vajina daraltma işleminin size uygun olup olmadığına karar verilir. Hastalar bu sürecin sonuçlarından çok memnunlar. Fakat bazı durumlarda ameliyat şarttır. Bu tedavi için özel olarak tasarlanmış non-invaziv bir lazer kullanılır.

Haberin Devamı

 Vajina kanalı içerisine uygulanır ve sadece kolajen oluşumunu tetiklemekle kalmaz, dokularda var olan kolajeni de yeniler. Bu süreçte vajinal kanal neredeyse yüzde yirmi oranında daralır.

Yazarlar