Sağlık Vajinal Enfeksiyon (Mantar) Nedir? Vajinal Enfeksiyon Tedavisi Ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri...

Vajinal Enfeksiyon (Mantar) Nedir? Vajinal Enfeksiyon Tedavisi Ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri...

24.02.2021 - 13:31 | Son Güncellenme:

Kadınlarda çok sık bir şekilde görülen sağlık problemlerinden birisi olarak bilinen vajinal enfeksiyon; ağrı, kötü koku, kaşıntı, tahriş gibi problemleri de beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra vajinal kısmın doğal ortamının bozulması, enfeksiyonların oluşmasına yol açmaktadır. Peki vajinal enfeksiyon (mantar) nedir? Vajinal enfeksiyon tedavisi ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? İşte detaylar.

Vajinal Enfeksiyon (Mantar) Nedir Vajinal Enfeksiyon Tedavisi Ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri...

 Vajinal enfeksiyon; Candidiyazis şeklinde de bilinmekte olup, kadınlarda oldukça yaygın bir şekilde görülen sağlık problemidir. Normal koşullarda vajinal flora içerisinde mantar ve bakteri hücreleri bulunmaktadır. Fakat mantar ve bakteri dengesi değiştiği zaman, kandida isimli maya çeşidindeki mantar hücreleri çoğalmaktadır. Burada ise; şişme, şiddetli bir şekilde kaşıntı, akıntı, tahrişle beraber meydana gelen mantar enfeksiyonu ortaya çıkmaktadır. Bulgular genel olarak ilaç tedavisiyle birkaç günde ortadan kaybolur. Daha ciddi enfeksiyonların oluşmasıyla beraber şikayetlerin hafiflemesi yaklaşık olarak iki haftayı bulabilir. Bir kere vajinal enfeksiyonun geçirilmesiyle beraber yenileme olasılığı mümkündür.

Haberin Devamı

 Vajinal Enfeksiyon (Mantar) Nedir?

 Vajinal enfeksiyon; kadınlarda çok yaygın bir şekilde görülen sağlık problemidir. Normal koşullarda da vajinal flora içerisinde mantar ve bakteri hücreleri bulunmaktadır. Fakat mantar ve bakteri dengesinin bozulmasıyla beraber kandida adlı türdeki mantar hücreleri çoğalabilmektedir. Bu durumda ise; akıntı, tahriş, ağrı, şişme, kaşıntı gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. Semptomlar, ilaç tedavisiyle beraber birkaç günde hafiflemektedir.

 Vajinal Enfeksiyon Tedavisi

 Candida albicans maya mantarından kaynaklanan ve çok sık görülen vajinal enfeksiyonlar, ilaç tedavisiyle oldukça kolay bir şekilde tedavi edilebilir. Burada önemli olan, vajinal enfeksiyonun kronikleşmemesidir. Bunun nedeni kronik vajinal mantar enfeksiyonlarının hasta bireyin yaşam kalitesini önemli oranda düşürerek, tedavisi zorlaşabilir.

Haberin Devamı

 Enfeksiyonun kronik bir hal almaması adına en önemli faktör, vajinal enfeksiyona neden olan etmenin ortadan kaldırılmasıdır. Örnek olarak; antibiyotik kullanımı mantarlara sebep olmuş ise antibiyotik kullanımından kaçmak gerekir. Bunun dışında naylon içerikli iç çamaşırları kullanılıyorsa pamuklu iç çamaşırlarına yönelmek tedavi açısından daha doğru olacaktır.

 Vajinal Enfeksiyon Bitkisel Tedavi Yöntemleri

 Vajinal enfeksiyonlar için bitkisel tedavi yöntemleri aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

 - Günde üç defadan fazla olmamak koşuluyla kadife çiçeği çayının tüketilmesi,

 - Vajina kısmına günde bir defa bal sürmek,

 - Günde iki kere demirhindi çayının tüketilmesi,

 - Vajinaya çay ağacı yağı sürmek,

 - Bol yoğurt tüketmek,

 - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek,

 - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.

Yazarlar