Sağlık Vegan Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Vegan Diyeti Tarifi Listesi

Vegan Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Vegan Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 15:48 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenme şekillerinden biri olan vegan beslenme, diyet listeleri ile bilinen programlardan biridir. Hayvansal hiçbir gıda tüketmek istemeyen kişilerin uyguladıkları vegan beslenme programını kısa süreli vegan diyeti olarak uygulayan kişiler bulunmaktadır. Vegan beslenme şeklini merak eden ve kısa süreli vegan beslenme şekli ile hayatına devam etmek isteyen kişiler için tamamen sağlıklı vegan diyet listelerini sizler için derledik.

Vegan Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır Vegan Diyeti Tarifi Listesi

Son yılların en popüler beslenme şekillerinden biri vegan ve vejetaryen beslenmedir. Tamamen bitkisel bir beslenme şeklin olan vegan beslenme, içerisinde hiçbir hayvansal gıda bulundurmamaktadır. Vegan beslenme şekli kişilerin uzun yıllar boyunca sağlıklı yaşayabilmelerini sağlamaktadır.

Vegan Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Et başta olmak üzere hayvansal gıda tüketiminden rahatsız olan kişilerin beslenme şekillerinden biri vegan beslenmedir. Bunun yanı sıra kısa süreli ya da hayatının belli dönemlerinde detoks olarak vegan diyeti uygulamak isteyen kişiler tamamen bitkisel ürünler ile beslenmesine devam etmektedir. Kişilerin vitamin ve mineral açısından zengin bitkisel ürünleri tüketmesi, kendilerini daha enerjik ve sağlıklı hissetmelerine yardımcı olmaktadır.

Vegan diyeti yalnızca bitkisel ürünler kullanılarak yapılmaktadır. Böylelikle yumurta, süt ve süt ürünleri, bal, et, balık, tavuk, yoğurt, peynir gibi hiçbir gıda tüketimi yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra badem sütü, hindistancevizi sütü ve soyu sütü gibi tamamen bitkisel süt çeşitleri tüketilebilmektedir.

Vegan Diyeti Tarifi Listesi Nedir?

Vegan diyetinde kişiler tamamen bitkisel ürünlere yönelmektedir. Sağlık açısından yararlı olan bu bitkisel gıdalar, kişilerin günlük enerji ihtiyacını da karşılamaktadır. Vegan diyet listesi arayışı içerisinde olan kişiler için en çok önerilen sağlıklı diyet listesi aşağıdaki gibidir.

Sabah;

Haberin Devamı

1 kase badem sütü ile yapılmış yulaf lapası

5 adet hurma

Ara Öğün;

3 adet gün kurusu

3 adet kuru kayısı

5 adet fındık

Öğle;

Sebze yemeği

Büyük bir kase yeşillik salatası

Ara Öğün;

3 adet hurma

1 fincan şekersiz kahve

Akşam;

1 kase sebze çorbası

Lahana salatası

Avokadolu yumurta

Vegan Diyetinin Faydalar Nelerdir?

Sağlığına önem veren pek çok kişi tarafından uygulanan vegan diyeti içerisindeki vitaminler ile kişiye yüksek enerji sağlamaktadır. Bunun yanında iç organların daha düzgün ve doğru çalışmasına yardımcı olmaktadır. Sindirim sistemini düzenlemektedir. Kabızlık ve ishal gibi problemler için tedavi oluşturmaktadır.

Vegan Diyetinin Zararları Var Mıdır?

Vegan diyeti doğru uygulandığı takdirde hiçbir yan etki ya da kişiye zarar oluşturmamaktadır. Aksine kişinin kendisini daha hafif ve rahat hissetmesi için vegan diyeti oldukça faydalıdır.

Yazarlar