Sağlık Viksin Faydaları Nelerdir? Vicks Krem Ne İşe Yarar?

Viksin Faydaları Nelerdir? Vicks Krem Ne İşe Yarar?

10.12.2020 - 03:38 | Son Güncellenme:

Çok uzun yıllardan beri pek çok kişinin kullandığı en önemli merhemlerden biri olarak vicks öne çıkıyor. Özellikle ağrıları azaltması ve toksinleri atma noktasında etkin bir ayrıcalık tanıyan bu merhem, dünya çapında yaygın olarak değerlendirilmektedir. Peki, viksin faydaları nelerdir? Vicks krem ne işe yarar? İşte bu konuda merak edilenler.

Viksin Faydaları Nelerdir Vicks Krem Ne İşe Yarar

İçerisinde bulunan mental ve kafur ile beraber pek çok önemli fayda sağlayan Vicks krem, daha bilmeyen birçok önemli yarar sunuyor. Bu güzel faydalarını öğrenmek suretiyle değişik amaçlar da farklı zamanlarda değerlendirilebilir.

Viksin Faydaları Nelerdir?

Amaca bağlı olarak viksin sunduğu faydaları ile beraber değişik zamanlarda bu kremi kullanmak mümkün.

- Kas ağrılarını azaltmak konusunda oldukça etkilidir.
- 2 hafta içinde tırnak mantarından kurtulma olanağı tanır.
- Eğer şişme veya morarma varsa yok eder.
- Migren ve benzeri gibi baş ağrılarını ortadan kaldırır.
- Kene ısırığı varsa keneden kurtulmak için yardımcı olur.
- Sivrisineklere karşı oldukça etkilidir.
- Göbek bölgesindeki yağlı kısma sürülürse incelme imkanı verir.
- Dudak balsamı yerine de kullanılabilir.
- Cilt üzerinde oluşmuş birçok farklı lekenin ortadan kalkmasını sağlar.
- Grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı önlem alır.
- Kulak ağrılarını giderici bir etkisi vardır.

Vicks Krem Ne İşe Yarar?

Çok uzun yıllardan bu yana dünyanın dört bir tarafında kullanılan Vicks krem, özellikle vücudun farklı bölgelerindeki ağrıları gidermek için oldukça etkilidir. Özellikle bu konuda kas ağrıları ile beraber migren gibi önemli Baş ağrılarını gidermek konusunda yaygın kullanılır. Aynı zamanda akne ve sivilce gibi birçok farklı cilt lekelerinden kurtulmak için önemli bir potansiyel teşkil eder. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi birçok farklı grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça etkilidir.

Viksin Zararı Var mı?

Özellikle gebelik ve emzirme döneminde mutlaka vicks kremi kullanmadan önce doktora başvurmak gerekir. Ayrıca 2 yaş altı çocuklarda kullanması sakıncalıdır. Diğer taraftan 6 yaş altı çocuklarda ise soluyarak kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Nadir de olsa bazı alerjik sebepler ortaya çıkarabilir. O yüzden alerjisi olan kişilerin bu kremi kullanırken dikkat etmesi büyük bir öneme sahiptir. Aşırı kullanımı ve solunması ile beraber öksürük meydana getirmektedir. Bu sebepten mutlaka dikkatli ve dengeli bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Böylece bu yararlı kremin birçok farklı unsurundan faydalanmak mümkündür. Aynı zamanda çocukların ulaşamayacağı noktalarda tutulması da yine dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

 

Yazarlar