Sağlık Virüs Hastalıkları Nelerdir? Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir?

Virüs Hastalıkları Nelerdir? Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir?

24.04.2021 - 15:24 | Son Güncellenme:

İnsandan insana veya havyandan insan yayılan virüs hastalıkları, insanlık tarihi boyunca korkunç ölümlere neden olmuştur. Bilim insanlarının hastalığı tedavi eden aşı bulmasıyla sonlanan virüs hastalıkları pek çok insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Peki virüs hastalıkları nelerdir? Dünyanın başına gelen en korkunç virüs hastalıkları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Virüs Hastalıkları Nelerdir Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir

Virüs hastalıkları ağaçlık alanların azalması ve vahşi hayatla insanoğlunun temas riskinin artması sonucu günümüzde bile hayati tehlikeye sahiptirler.

Haberin Devamı

Virüs Hastalıkları Nelerdir?

Tarih boyunca insan popülasyonunun düşmesine neden olan korkunç virüs ve salgın hastalıklar ortaya çıkmıştır. Genellikle insandan hayvana geçen ve daha sonra çeşitli yollarla insanlar arası yayılan virüs hastalıkları sağlık açısından oldukça tehlikeli durumlar ortaya çıkarır. Bu hastalıkların pek çoğu günümüze kadar tedavi yöntemi bulunan hastalıklardır. Ancak insanoğlu 2019 yılında ortaya çıkan ve hala dünyayı tehdit eden koronavirüs hastalığıyla karşı karşıyadır. 

Dünyanın Başına Gelen En Korkunç Virüs Hastalıkları Nelerdir?

İnsanlık tarihi boyunca ortaya çıkan korkunç virüs hastalıkları bulunur. Şu an hayati tehlike arz etmeyen çoğu salgın hastalık, tıbbın bu kadar gelişmiş olmadığı eski çağlarda dünya nüfusunda ciddi azalmalara sebep olmuştur.

Haberin Devamı

Marburg Virüsü: 1967 yılında Uganda'dan Almanya'ya taşınan maymunlarla temas eden laboratuvar çalışanlarının kendi arasında başlattığı Marburg Salgını, ebolaya benzer şekilde gelişir. Vücutta yüksek neden olan Marburg virüsü; organ yetmezliği, şok, kanama ve ölümcül ateşe sebep olabilir. Salgının ilk ortaya çıktığı zamanki ölüm oranı %25 olarak hesaplanmıştır.

HIV Virüsü: 1980'li yıllarından başlarında ortaya çıkan HIV Salgını, bugüne kadar yaklaşık 32 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep olan ve oldukça pahalıya mal olan bir salgın hastalıktır. Antiviral ilaçlarla tedavisi mümkün olan salgın günümüzde yeni enfeksiyonlar halinde genellikle düşük gelirli ülkelerde görülmektedir.

Ebola Virüsü: İlk olarak 1976 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Sudan Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan Ebola Salgını; kan ve diğer vücut sıvılarına ya da enfekte hayvan ve insan dokularına temas etme sonucu yayıldı. 2014 yılında Batı Afrika'da Ebola Salgınının en karmaşık formu ortaya çıktı ve yaklaşık 11 bin 325 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Yazarlar