Sağlık Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş

Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş

16.02.2024 - 14:20 | Son Güncellenme:

Magnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…

Vücudu magnezyuma doyuruyor Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş

Magnezyum enerji üretimine katkıda bulunur ve metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kan basıncını düşürmeye ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bazı araştırmalar, magnezyumun migren baş ağrılarını hafifletebileceğini ve insülin direncini azaltabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, magnezyumun düzenli alımı, genel sağlığın korunmasında önemli bir rol oynar.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE ISPANAK DEPOSU

Magnezyumu doğada bulunan bazı besinlerle vücudunuza kolayca alabilirsiniz.  Yapraklı yeşil sebzeler, kuruyemişler, tam tahıllar ve bazı deniz ürünleri gibi çeşitli gıdalarda bulunur ve dengeli bir diyetle kolayca alınabilir.

Vücudu magnezyuma doyuruyor Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş

Özellikle ıspanak magnezyum deposudur. 1 su bardağı 157 mg. magnezyum içerir. Günlük ihtiyacın yüzde 40’ını karşılamaktadır. 1 su bardağı pazı 154 mg. magnezyum içerir. Günlük ihtiyacın yüzde 38’ini karşılar.

BİTTER ÇİKOLATA

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre, bitter çikolata magnezyum açısından çok zengindir, 1 gramlık (28 gram) bir porsiyonda 64 mg'dır. Bu, önerilen günlük alım miktarının (RDI)% 16'sına denk gelmektedir. Bitter çikolata bağırsaktaki dost bakterileri besleyen prebiyotik lif içerir. Kalp sağlığı için özellikle yararlıdır çünkü atardamarlarınızı kaplayan hücreleri korur. Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak için en az% 70 kakao içeren çikolataları seçin.

Haberin Devamı

Vücudu magnezyuma doyuruyor Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymiş

MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER

Magnezyum, vücudun sağlıklı işleyişi için önemli bir mineraldir ve çeşitli besinlerde bulunur. İşte magnezyum deposu olan bazı besinler:

Yapraklı Yeşil Sebzeler: Ispanak, pazı, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler magnezyum açısından zengindir.

Kuruyemişler ve Tohumlar: Badem, fındık, ceviz, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği gibi kuruyemişler ve tohumlar magnezyum kaynağıdır.

Tam Tahıllar: Tam buğday ekmeği, kepekli tahıllar, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı gıdalar magnezyum içerir.

Fasulye ve Mercimek: Siyah fasulye, kırmızı fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller magnezyum açısından zengindir.

Deniz Ürünleri: Ringa balığı, somon, alabalık gibi yağlı balıklar ve midye, karides gibi deniz ürünleri magnezyum içerir.

Muz: Muz, potasyumun yanı sıra magnezyum açısından da zengin bir meyvedir.

Avokado: Avokado, sağlıklı yağlar ve lifin yanı sıra magnezyum içerir.

Yazarlar