Vücut tipinize uygun elbise hangisi?

Haberin Devamı

Mükemmel görünmek için model olmanıza gerek yok. Aksine vücut tipinize uygun, size danha zayıf gösterecek bir elbise yeterli. Peki, o elbiseyi nasıl bulacaksınız. İşte, detaylar…

Geniş kalçalar, belirgin bir karın ya da iri göğüsler… Farklı vücut tiplerine uygun elbise modelleri, sıcak havalarda biz kadınların en çok tercih ettiği moda parçaları. Genel olarak modanın kuralları yok. Her vücut tipi için stil prensipleri var. Bu prensipler arasında öne çıkan ise, ‘vücudunuzda öne çıkarmak istediğiniz bölgeyi vurgulayın’…

Hangi elbise modelini seçmeli?

1. Göbeğiniz belirgin ise:
Bel ya da ön kısmındaki büzgü, elbisenin süleitinizi daha düzgün göstermesini sağlar. Ofiste giymek için ise uzun gömlek elbiseler ideal. Havadar Boho elbise ya da tunikler de bakışları bacaklara yönlendireceğinden, göbeğinizden rahatsız olmazsınız. Ayrıca strapless elbiseler de boynunuzu ve omuzlarınızı öne çıkaracağı için tercihiniz olmalı. Göbeğinden rahatsız olanların özellikle uzak durması gereken modeller arasında ise daracık boru elbiseler, enine çizgili elbiseler ve iri desenli elbiseler sayılabilir. Elbiseniz tek renk ise onu uzun bir kolye ya da zarif bir ipek şal ile zenginleştirebilirsiniz.

2. Kalçalarınız geniş ise:
Bu vücut tipi için en önemli detay, dar üst bölgeyi öne çıkarmak ve kalçalarla hafifçe oynamak. Bu da bel bölgesinden dizlere doğru genişleyen A formunda bir elbise ile mümkün. Çan formlu olarak adlandırılan modeller de kum saati silüetler yaratacaktır. İnce bir kemer de bel bölgesini öne çıkarır. Bu vücut tipi için ideal modellerden biri de, ünlü tasarımcı Diane von Furstenberg ile dünyaya yayılan anvelop elbiseler. Hafif dökümlü kumaşları yine ince bir kemerle şıklaştırmak mümkün. Uzunluğa gelince, en azından diz kapaklarına kadar olmalı. Mini elbiseler bu vücut tiplerini olduğundan daha geniş göstereceği için tercih edilmemeli. Ayrıca geniş kalçaya sahip kadınların, peplum tarzındaki elbiselerden de uzak durmakta fayda var.

3. Göğüsleriniz iri ise:
Vücudun üst bölgesi daha geniş olanlar, özellikle göğüsleri iyi toparlayan sutyen tercih etmeli. Kaliteli bir sutyen seçimiyle öncelikle kendilerini daha güvende hissedeceklerdir. Ayrıca giyilen iç çamaşırının ya da tercih edilen elbise kesiminin göğüsleri bastırmaması önemli.
Göğüsleriniz iri ise dekoltenizi gizlemeyin. V kesimli modelleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Düz formlu modeller boyu da uzun gösterir. Örneğin, kalem elbiseler tercih edilebilir. Ayrıca robadan kesimli, aşağıya doğru hafif dökümlü elbiseler de vücudun alt kısmını vurgulayacaktır. İri göğüslülerin kesinlikle uzak durması gereken elbiseler arasında ise dantelli ya da volanlı modeler yer alıyor. Geniş üst bedeninizi gizlemek istiyorsanız, bakışları omuzlara toplayan straples elbiseler ideal olacaktır.