Sağlık Vücutta Leke Çeşitleri Nelerdir? Hangi Cilt Lekesi Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

Vücutta Leke Çeşitleri Nelerdir? Hangi Cilt Lekesi Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

10.09.2021 - 15:15 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda bazı nedenlerden dolayı cilt lekeleri görülebilir. Fakat bu görülen lekelerin hepsi zararlı değildir. Vücudunda leke çıkan kişiler herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını öğrenmek için araştırmalar yapabiliyor. Vücutta leke çeşitleri nelerdir? Hangi cilt lekesi hangi hastalığın habercisi olabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vücutta Leke Çeşitleri Nelerdir Hangi Cilt Lekesi Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

Vücutta bazı nedenlerden dolayı farklı lekeler oluşabilir. Bazıları zararlı bazıları zararsızdır.

Haberin Devamı

Vücutta Leke Çeşitleri Nelerdir?

Her insanın vücudunda bazı lekeler bulunur. Bu lekeler içerisinde doğum lekeleri de bulunuyor. Herhangi bir hastalıktan dolayı veya geçici olabilecek lekeler görmek mümkündür. Bazı cilt hastalıkları sebebiyle de leke oluşabilir. Uzun süre ve farklı etkiler gösteren lekeler için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Her insanda görülebilecek bazı leke çeşitleri bulunur. Bu leke çeşitlerinin farklı nedenleri vardır. Kişilerde görülen ve yaygın olan bazı leke çeşitleri şu şekildedir;

  • Aktif olan yağ bezeleri
  • Ergenlik dönemi
  • Hormonların stres ve depresyon durumundan etkilenmesi

Vücutta görülen lekelerin görünüşü farklı olabilir. İnsanlar hangi lekelerin zararlı, hangi lekelerin zararsız olduğunu öğrenmek için bazı yollara başvuruyor. Bilindiği üzere bazı lekelerin oluşması herhangi bir sağlık sorununu işaret etmez. Fakat insanlar bu iki durumu nasıl ayıracaklarını bilemiyorlar. Ciltte görülen lekelerin farklı belirtileri görülebilir. İnsanlar bir stres yaşadığında vücudunda herhangi bir leke görülebilir. Özellikle sivilceler insanlar tarafından hiç sevilmeyen akne türleridir.

Haberin Devamı

Hangi Cilt Lekesi Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

Bazı cilt lekeleri hastalığın belirtisi olabilir. Bazı hastalıkların belirtileri arasında ciltlerde leke oluşumu bulunur. Bu lekelerin uzun sürmesi her zaman bir hastalığın olduğunu gösterir. Ciddi bir sağlık sorunu olarak görülen kıl dönmesiyle vücutta lekeler oluşabilir. Bazı durumlardan dolayı vücut tepki göstererek uçuk oluşmasına neden olur.

Genellikle virüs enfeksiyonuyla ortaya çıkar. Cilde bağlı olarak görülen hastalıklardan birisi de cilt kanseridir. Cilt lekelerinin en riskli olanı cilt kanseridir. Cilt kanserinin belirtileri hastalığı tespit edebilmek için önemlidir. Cilt kanserinin belirtileri;

  • Hızlı büyüyen ve gelişen leke
  • Kanama ve kaşıntı oluşturan leke
  • Renk değiştiren leke
  • Düzensiz kenarı olan leke
  • 6 mm'den büyük cilt lekeleri
Yazarlar