Sağlık Yaban Mersini Kurusu Nasıl Yapılır? Yaban Mersini Kurusunun Tüm Faydaları...

Yaban Mersini Kurusu Nasıl Yapılır? Yaban Mersini Kurusunun Tüm Faydaları...

03.03.2021 - 14:56 | Son Güncellenme:

Yaban mersini; son zamanlarda çok sevilerek tüketilen bir meyvedir. İnsan sağlığı açısından yaban mersininin yararları çok fazladır. Bunun dışında yaban mersini kurusu da yaban mersini kadar popüler olmuştur. Yaban mersini kurusunun da birçok faydaya sahip olduğu söylenebilir. Yaban mersini kurusu nasıl yapılır? Yaban mersini kurusunun tüm faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Yaban Mersini Kurusu Nasıl Yapılır Yaban Mersini Kurusunun Tüm Faydaları...

 Yaban mersini kurusu; doğal antibiyotik özelliği sayesinde insan sağlığına çok olumlu etkileri bulunmaktadır. İdrar yollarının iltihap kapmasına neden olan bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olan yaban mersini kurusu, Alzheimer riskini azaltır. Bununla beraber yaban mersini kurusu, içerisinde A ve C vitaminleri, lif, protein, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi bileşenleri bulundurmaktadır. Yüksek oranda antisiyanin içermesi ile göz sağlığına iyi gelir. 

Haberin Devamı

 Yaban Mersini Kurusu Nasıl Yapılır? 

 Yaban mersini kurusu için; ihtiyaç duyulduğu kadar taze yaban mersini, pişirme kağıdı ve fırın tepsisi hazırlanır. Daha sonra yaban mersinleri güzel bir şekilde yıkanarak, kurumaları adına bir peçetenin üstüne yayılması gerekir. 25 dakika boyunca beklemeleri yeterlidir. Kurulamanın hızlandırılması adına bir tepsinin üstüne dizilen meyvelerin altına peçete serildikten hemen sonra üstlerine de peçete konarak, daha çabuk kurutulabilir. Fırın tepsisi üstüne pişirme kağıdı serilerek, kuruyan yaban mersinleri dizilir ve fırın 200 derecelik ısıya ayarlanır. Isınan fırına, tepsi yerleştirilir. 200 derece sıcaklığa ulaşmış fırın içerisinde üç saat meyvelerin tutulması gerekir. Daha sonra pişen meyvelerin soğuması beklenerek, paketlenmelidir. 

Haberin Devamı

 Yaban mersini kurusu adına; fırının düşük dereceli ayarları bulunuyorsa sıcaklığın en alt seviyede tutularak, sürenin uzatılmasıyla da pişirilebilir. Bu metod ile yaban mersininin kontrol edilmesi unutulduğu zaman meyvelerin yanması önlenir. Ancak sıcaklığın çok da düşük olmaması gerekir. Aksi halde bakteri üretimine yol açılabilir. Meyvelerin boyutlarının aynı olmaması durumunda, fırının devamlı kontrol edilerek daha çabuk pişen yaban mersinlerini almak yanmamaları açısından önemli olacaktır. Fırın kapağı ara sıra açılarak, içeride olan nem dışarı çıkarılmalıdır. Yaban mersini kurusunun lezzetli olabilmesi adına yaban mersinlerinin oda sıcaklığında ve güneş görmeyen bir yerde paketlenerek bir ay bekletilmesi, lezzet açısından faysa sağlayacaktır.

 Yaban Mersini Kurusunun Tüm Faydaları

 Yaban mersini kurusunun faydaları;

 - Kalp sağlığını destekler,

 - Beyin sağlığına olumlu katkıları vardır,

 - Kilo vermeye destek olur,

 - Yaşlanma belirtilerini en aza indirir. 

 - Şeker hastalığına iyi gelir,

 - Kemik sağlığını destekler,

 - İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir,

 - Kan basıncına etkilidir,

 - Kilo vermeye destek olur,

 - Sindirim sistemine yardımcı olur. 

Yazarlar