Yaz gelmeden yapılabilecek 5 estetik uygulaması

Nedense bana her zaman, bu bahar ayarları hızlıca gelip geçiyormuş gibi hissettirir. Zaman acayip hızlı akar. Hooop bi bakmışım havalar ısınmış, tatil planları yapılmaya başlanmış. Mart ayının son günlerini yaşadığımız şu günleri iyi değerlendirmek, birkaç kilo fazlalığımız varsa, dikkat etmek ve belki de cildi, uzun kış uykusundan uyandırmak için en iyi zamandayız. Yaz kapıda, bakın demedi demeyin.

Hadi dürüst olalım birbirimize, hepimiz havuz başında ya da deniz kenarında daha serbestçe hareket etmek ve güzel, estetik gözükmek istiyoruz. Peki, vücudunuz hazır mı? Birçok erkek ve kadın, vücutlarını bu döneme hazır olmasını istiyor ve bazı estetik uygulamalardan yardım alıyor. Eğer siz de bu yazı rahat geçirmek istiyorsanız, hadi hep beraber farklı alternatiflere göz atalım

Haberin Devamı

Meme büyütme

Hep söylüyorum, yılmadan da söylemeye devam edeceğim, bu estetik cerrahi prosedürünün adı meme büyütme ama asıl adı meme güzelleştirme olmalı. Çünkü memede irilik değil, dirilik önemlidir. Bugüne kadar hiçbir hastama vücut proporsiyonuna uymayan büyüklükte göğüs yapmadım, yapmam da! Meme estetiği evet kadınların her zaman düşündüğü ve yaptırsam nasıl olur dediği bir uygulama. Pek çok farklı çeşidi var.

Eğer herhangi bir sarkma sorununuz yoksa ya da çok hafif bir deformasyon yaşıyorsanız, 1-2 cup kadar büyüsün ve dirileşsin istiyorsanız çözüm Örümcek Ağı estetiği ve Yağ transferidir.

Eğer sarkma sorunu varsa ve dirilikte kaybolmuşsa çözüm implant yerleştirme ve meme dikleştirmedir

Eğer çok iri ve size bel ağrısı gibi sağlık sorunları yaratan göğüsleriniz varsa çözüm meme küçültme cerrahisidir.

Erkeklerde meme büyümesi

Buna jinekomasti deniyor. Erkeklerin yaz mevsiminde en büyük korkulu rüyası diyebiliriz. Üstünü çıkarmayan erkekler var. Ne büyük bir konforsuzluk. Oysaki dakikalar içinde izsiz yapılan bir operasyonla erkeklerdeki meme büyüklüğü sorununu çözümleyebiliyoruz.

Liposuction

İnatçı yağlar ideal vücudunuza ulaşmanızı engelliyor mu? Vücut yağları yaşla beraber, diyet ve egzersize daha dayanıklı hale gelebilir. Liposuctionla bu yağları aldırabilir ve çekici doğru açılanmış konturlar oluşturulabilir. Liposuction, göğüs, karın, sırt, kalçalar, kollar ve boyun dahil olmak üzere vücudun birçok bölgesinde uygulanabilir. Fakat daha evvel pek çok kez söylediğim gibi ben liposuction yerine liposculpture yani ağrısız liposuction olarak tabir edilen ve emboli riskini sıfıra yakın düşüren köntür uygulamasını tercih ediyorum. Alınan sonuçlarda bir o kadar iyi oluyor. Çoğu hasta 1 ay içinde varsa eğer ödem ve morluklardan kurtulabiliyor.

Haberin Devamı

Selülit tedavisi

Selülit hemen her kadının en büyük dertlerinden bir tanesi. Selülit; deride portakal kabuğu görünümü ve çukurcuklarla seyreden, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır. Özellikle kadınlarda görülen, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri altı yağ dokusunun bölgesel metabolik bozukluğu olarak tanımlanabilir. Selulit ile mücadele ediyorsanız deneyebileceğiniz birkaç şey var. Birincisi mezoterapi. İkincisi bamboo masajı, üçüncüsü ile ultraformer.

Haberin Devamı

UltraFormer teknolojisi cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kolajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan bir tedavi yöntemidir, selülitler üzerinde son derece faydalı

Mezoterapi de aynı şekilde orta deriyi hedef alan bir uygulamadır. Bambu masajı ise sanıyorum sadece Türkiye’de bizde, DoctorB Clinic’te var. Dolaşım bozukluğundan kaynaklanan selülitler için oldukça faydalı. Hangi uygulamanın size uygun olduğunu anlamak için muayene edilmeniz gerekir.

İzsiz kol estetiği

İzsiz kol estetiğini evvelki haftalarda en ince ayrıntısına kadar yazmıştım. Geriye dönük bakarak okumanız mümkün. Kol germe cerrahisinin en çok kafaya takılan konularının başında gelen iz mevzunu rafa kaldıran bir uygulama bu. Kola Örümcek Ağı estetiği ile yapıyoruz ve kol derisinin sarkmasına sebep olan yağı ise liposculpture ile alarak, olması gereken yere tekrar transfer ediyoruz. Kolsuz kıyafetleri giyemediğinden yakınan pek çok kadında yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Ayrıca gevşek ve gelecekte sarkmaya müsait bir yapısı olan kollar için de son derece güzel, izsiz ve sosyal yaşantıyı engellemeyen bir uygulamadır.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com