YAZ MEVSİMİ ESTETİK AMELİYAT İÇİN UYGUN MUDUR?

YAZ MEVSİMİ ESTETİK AMELİYAT İÇİN UYGUN MUDUR?

Evet, artık tıbbın ve teknolojinin gelişmesiyle yaz mevsiminde estetik ameliyat yapıyoruz. Şöyle ki özellikle yurt dışında yaşayıp, yazın Türkiye’ye gelen kişiler özellikle bu mevsimde estetik ameliyat olmaktadır. Ayrıca öğretmenler, üniversite öğrencileri yaz tatili döneminde özellikle estetik ameliyatı tercih etmektedir. Tabii ki bir de iznini sadece yaz mevsiminde kullanabilen kişiler yazın ameliyat tercihi yapmaktadırlar.

Burun estetiği, saç ekimi, karın estetiği, göğüs estetiği, yağ aldırma ameliyatları yaz aylarında rahatlıkla yapılmaktadırlar. Botoks, dolgu, kök hücre tedavisi, mezoterapi, mezolifting, saten yüz germe, fokuslu ultrason, selülit tedavilerini de aynı şekilde yazın rahatlıkla yapmaktayız. Yazın yapmayı tercih etmediğimiz uygulamalar TCA, kimyasal peeling, bronz tene lazer epilasyon uygulamalarıdır.

Haberin Devamı

Operasyonlardan sonra denize girilir mi?

Yapılan ameliyatlardan 1 ay sonra hastalarımız denize girebilir, spor yapabilir ve güneşlenebilirler.

Örneğin erkeklerde sıklıkla gördüğümüz bir sağlık problemi olan jinekomasti; yani erkekte göğüs büyümesi ameliyatı, yaz mevsiminde sıklıkla yaptığımız ameliyatlardandır. Çünkü Jinekomasti denize giren, spor yapan erkek için görsel açıdan önemli bir problemdir.

Jinekomastinin tedavisinde iki yöntem vardır. Birincisi Lazer liposuction veya Vaser Liposuction dediğimiz yağ alma yöntemidir. İkinci yöntem ise cerrahi eksizyondur. Büyüyen meme dokusu cerrahi olarak çıkarılır ve her iki ameliyat sonrası hastanın 1 ay kadar korse giymesi gerekmektedir ve ameliyattan 1 ay sonra denize girebilir, spor yapabilir.

Kadınlar yazın, göğüs küçültme ameliyatı olabilir mi?

Kadınlarda görülen bir sağlık problemi olan göğüs büyüklüğü ile ilgili yaptığımız göğüs küçültme ameliyatı da yazın sıklıkla yaptığımız ameliyatlardandır. Büyük göğüs, yazın sıcaklarda en çok rahatsızlık veren problemlerden biridir. Hem ağırlığı sebebi ile boyun ağrısı, sırt ağrısına sebep olmakta, hem de terleme nedeniyle göğüs altında mantar, yara, enfeksiyon gelişebilir. Bu sebeple göğüs küçültme yaptığımız hastalar hem ağrıları açısından hem hijyen açısından büyük çapta rahatlamaktadır. Bir açıdan bakıldığında meme küçültme ameliyatı estetik ameliyattan çok bir sağlık ameliyatıdır.

Haberin Devamı

Saç ekimi için yaz mevsimi uygun mudur?

Yaz mevsiminde rahatlıkla tercih edilen bir diğer operasyon ise mikromotor FUE yöntemi ile saç ekimidir. Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Kıl, folikül ve onu çevreleyen yağ dokusu ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset yardımıyla alınır ve foliküler ünite çıkarılmış olur. Saçsız bölgede kanallar doğal görünüm için çok ince slitlerle açılır.