Yaza kusursuz bacaklarla girmenin sırları

Yaz mevsimi yaklaşırken, mükemmel bacaklara sahip olmak hayali biz kadınları dertlendiriyor. Zaman kısıtlı olsa da her şeye rağmen uzmanların bize kendimizi iyi hissettirecek önerileri var. Herkes bu yaza süper bacaklarla girmeye hazır mı?

PEELING
Bacaklardaki istenmeyen tüylerden kurtulmak ve bakımını yapmak için temiz bir alt yapıya ihtiyaç var. Peeling uygulaması bacaklardaki ölü deri hücrelerini arındırırken aynı zamanda uzamaya başlayan tüyleri de zayıflatıyor. Peeling sonrası sıcak-soğuk duş gözeneklerin kapanmasına ve kan dolaşımının artmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

EPİLASYON
Bacaklarınızda bronzluğun daha uzun sürmesini istiyorsanız, epilasyon işlemini akşamdan yapmalısınız. Sonrasında meydana gelebilecek hafif iritasyon ve çizikler için hem krem kullanabilir hem de onlara iyileşmesi zaman vermiş olursunuz.

TIRAŞ
Bacaklarınızdaki tüyleri düzenli olarak tıraş ediyorsanız, akşam saatleri bu uygulama için en ideal saatlerdir. Sabaha kadar cildinizin hassasiyeti de azalmış olacaktır. Sıcak suyu uzmanlar tıraş sonrası önermiyor. Ayrıca üç ya da daha fazla başlıklı tıraş bıçaklarının da cilt iritasyonuna neden olabileceğini belirtiyorlar. Bir tıraş bıçağının elde rahat tutulabilir olması efestif bir tıraş için önemli. Başlığının da oynar olması tıraş işlemi sırasında cildin tahriş olmasını önleyici bir unsur.

BACAKLARDAKİ LEKELER
Morluklar ve kılcal damarları gizlemek için bacak makyajı yapabilirsiniz. Bunun için pek çok markanın ürününü bulabilirsiniz. Yoğun kapatıcı özelliği olan kremler ve ona uygun sabitleyici pudra gün boyunca pürüzsüz bacaklara sahip olmanıza yardımcı olabilir.

OTOBRONZAN
Otobronzanları yatağa gitmeden en az 4 saat önce kullanmalısınız. Efektif ve kokusuz olarak losyon formunda da bulabileceğiniz bu ürün, öellikle çok beyaz tenliler için ideal. Sprey formatı ise size kolay bir uygulama sunar. Ürünün etkisinden tam anlamıyla yararlanmak istiyorsanız, bir miktar krem aldığınız avucunuzun içine spreyi sıkın ve yeni kremlediğiniz bacaklarınıza dairesel hareketlerle iyice yedirin.

Haberin Devamı