Haberin Devamı

Yemeğe nereye gitsek, İtalyan’a mı? Ya Cumartesi eğlenmeye ya da Pazar sabahı kahvaltıya? Hepimizin aklından geçen bu sorular için keyifli öneriler...

Yemeğe nereye gitsek

Klasik bir İtalyan Cecconi's için farklı şehirlerde sıra beklediğim çok olmuştur. İstanbul’da Soho House’un arka bahçesinde konumlanan Cecconi’s İtalyan mutfağı meraklılarının uğrak yeri. Menüsü oldukça kuvvetli; pizzalar, et ve balıklar odun ateşinde pişiyor. Pizza şefi tam 36 senelik tecrübeye sahip, trüflü pizzasını özellikle tavsiye ediyorum. Menüdeki diğer favorilerime gelince; başlangıçlarda kalamar kızartması, kabak çiçeği dolması, buratta peyniri ve peynir topları, ana yemekte risotto ve özel bir sosla sunulan levrek, tatlıda ise klasik tiramisu.

Yemeğe nereye gitsek

Yemeğe nereye gitsek

Grey Topağacı kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra keyifli barı ile neredeyse 7/24 hizmet veriyor. Mekan her zaman dolu, enerji tavanda. Yemeklerden kokteyllere tüm sunumlar özenle hazılanıyor. Menüsü oldukça zengin; her damak tadına, her yaş grubuna uygun seçenekler var. Gelelim benim seçimlerime; başlangıçlarda dana carpaccio, mozerella, ızgara taze enginar ve kuşkonmaz, ana yemeklerde makarna çeşitleri, risottolar, kuzu incik ve dana bonfile.

Yemeğe nereye gitsek

Siz hiç Garipçe Köyü’ne gittiniz mi? Ben Bu hafta sonu kahvaltıya Garip Cafe’ye kahvaltıya gittim. Denize sıfır, sağınızda üçüncü köprü, solunuzda Karadeniz. Kendinizi İstanbul sınırları içinde değil İtalya'nın şirin, huzurlu bir köyünde hissetmeniz işten bile değil. Üç katlı mekan özellikle haftasonları tıklım tıklım dolu! Açık büfe kahvaltıda yok yok, gün tüm öğünlerinden seçme lezzetler göze de hitabeden sunumlarda büfede yerini alıyor.