Yeni ilişkide eski sevgili dengesi

Haberin Devamı

Sevgilinizle olan eski ilişkiler diyaloğunda ölçülü olmanızda fayda var, minimum yorum yapmak en doğrusu.

Biten ilişkiye dair kötü sözler sarfetmeniz hiç akılcı değil. Neticede o kişiyi sevgili olarak siz seçmiştiniz. Ayrıldığı kişi hakkında aşağılayıcı cümleler sarfeden kişiler şimdiki sevgilisinin de kafasında soru işaretleri oluşturur. “Acaba bizim aramız bozulsa benim için de mi böyle konuşacak?!” Çok iyi bahsetmeniz de karşı tarafta güvensizlik yaratabilir, kimse ikinci tercih olmak istemez.

Daha önce kiminle, ne yaşandı, neden bitti her iki taraf için de duygusal olarak uygun olan bir zamanda ana hatlarıyla mutlaka konuşulmalı ve sonlanmalı. Kaçamak sorular sormak, ilgilenmiyormuş gibi yapıp sonrasında her detayı didiklemek sizi psikolojik olarak yıpratacak ve ilişkinizi de olumsuz etkileyecektir.

Sağlıklı olan kıskançlığı bir kenara bırakmak ve olayları kendinizi dışarıda tutarak objektif olarak değerlendirmek. Hayat insanı zamanla farklı yollara sürüklüyor, paylaşımlar azaldıkça iletişim de zamanla kopuyor. Ancak eski sevgilisinden hiç bahsetmeyen, hiç görüşmeyen, onunla telefon-mail-sosyal medya vb. hiçbir kanal aracılığı ile haberleşmeyen, haber almaya ya da adının geçmesine tahammül edemeyen kişilerin tutumu aslında sağlıklı değildir, yaşadıklarını takıntı haline getirmiş, hislerini unutamamış bu sebepten ötürü geçmişini inkar eden, üzerini örtmeye çalışan kişilerdir.

Eski sevgililer hakkında kafanızda hikayeler kurup hayalet karakterleri kendi enerjinizden vererek canlandırmayın. Saçmasapan şeyler hakkında kafa yoracağınız yerde kendinizle meşgul olun, bırakın dünya sizin etrafınızda dönsün.