Salon Yeni yıl çiçeği kokina

Yeni yıl çiçeği kokina

29.12.2015 - 14:02 | Son Güncellenme:

Yılbaşı zamanı yaklaştığında etrafta görmeye başladığımız kokina yeni yıl ruhuna renk katıyor. Peki, kokinalar nasıl hazırlanıyor?

Yeni yıl çiçeği kokina

Kokina kırmızı anlamına geliyor. Yeni yılın gelmesiyle çiçekçilerin tezgahlarını süsleyen bu bitki dikenli olduğundan toplanması oldukça zorlu bir çiçek.

Haberin Devamı

Uzun süre bozulmadan kalması sebebiyle de yılbaşı çiçekleri arasında en çok tercih edilen ve yılbaşı ruhunu en iyi yansıtan çiçek kokinadır.

Kokinanın diğer adı tavşanmemesidir. Kokina aslında insan eliyle oluşturulan bir kombinasyon. Yeşil yapraklı dalları ve kırmızı meyveleri ayrı ayrı toplanan kokinaların kırmızı meyveleri dikenli yeşil yapraklara elle dikiliyor.

Oldukça meşakatli bir iş olan kokina düzenlemeleri çiçekçilerin büyük emek harcaması ile hazırlanıyor.

Yani genellikle İstanbul'daki Roman aileler tarafından yapılan kokina düzenlemeleri yılbaşında evinizi süslemeden önce pek çok işlemden geçiyor.

Bazı inanışlara göre kokinalarınız 1 yıl boyunca bozulmadan durursa ve renkleri değişmemişse ev sahibi oluyorsunuz. Denemekten zarar çıkmaz. Bakalım bu seneki kokinalar sizi ev sahibi yapacak mı :)

Yazarlar