Editörün Seçtikleri Yeni yılı tatlı karşılayın!

Yeni yılı tatlı karşılayın!

15.12.2011 - 11:11 | Son Güncellenme:

Yeni yıla girerken, Sarıyer Göze Patisserie sevdikleriniz için ayrıcalıklı alternatifler hazırladı.

Yeni yılı tatlı karşılayın

Yılbaşı sepetlerinden geleneksel yeniyıl pastasına, kütük pastadan Gingerbread House’a kadar her zevke hitap eden pek çok farklı lezzet Sarıyer Göze Patisserie’nin yılbaşı seçenekleri arasında

Noel ve yılbaşı günlerinin en güzel keyfi, geleneksel yeniyıl pastası.

Haberin Devamı

Göze Patisserie, bol çikolatalı yeniyıl pastasının içini tercihinize göre fıstıklı, parça çikolatalı veya krokanlı hazırlıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneli pasta ve çikolata, kakao, fıstık üçlemesini yoğun olarak hissedeceğiniz Fransa’da Noel zamanı bütün pastaneleri süsleyen Buche de Noel yani Kütük Pasta da Göze’nin favorilerinden.

Konu pastaya gelince bazıları mutlaka çikolata ve frambuaz ikilisinin olduğu bir pasta ister, bu nedenle yılbaşı pastaları arasında bu ikiliyi de unutmadı Göze. Yılbaşına özgü Gingerbread House zencefilli kurabiye hamurundan yapılan ve üzeri yenilebilen rengarenk çikolatalı drajeler ve parça çikolatalar ile süslenen Gingerbread House, nam-ı diğer Zencefilli Bisküvi Ev ise Göze’nin tavsiyesi. Tek yapmanız gereken hangisini istediğinize karar vermek!

Haberin Devamı

SARIYER GÖZE PATISSERIE ….


199O yılında meşhur Sarıyer Namlı Borekcisi'nin oğlu Ahmet Derviş Çetin tarafından kurulan ve Sarıyer’in merkezindeki 3 katlı tarihi binasının üst katlarında pişirilen nefis ekmekler, sabah önünden geçenleri içeri davet eden poğaça kokusu, çeşit çeşit kurabiyeler, renk renk bezeler ve tezgahı dolduran nefis pastalar, kısa surede Göze’yi Sarıyer’in vazgeçilmez lezzetlerinden biri yaptı. Sarıyer’in meşhur börekçisi Namlı ile başlayan aile mesleği, şimdi Ahmet Bey’in mutfağa sevdalı doktor kızı Elif Hanım’la devam ediyor.

Yazarlar