Editörün Seçtikleri Yepyeni bir İstanbul deneyimi 'Sahi'de'

Yepyeni bir İstanbul deneyimi 'Sahi'de'

15.05.2015 - 17:29 | Son Güncellenme:

İstanbul şehir kültürüne dair yepyeni bir konseptle yola çıkan Sahi daha ilk yılında İstanbul'un önemli kültür markaları arasında hak ettiği yeri almayı başardı.

Yepyeni bir İstanbul deneyimi Sahide

Sahi, asıl tariflerine sadık kalarak üretilmiş özgün lezzetlerden geleneksel teknikleri çağdaş bir anlayışla yorumlayan hediyelik tasarımlara, Türkiye'nin dört bir yanından gerçek güzellikleri kusursuz bir İstanbul zevkiyle bir araya getiriyor. Sahi'nin internette Şehir Hatları adında sürekli yenilenen bir İstanbul şehir kültürü dergisi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Kılıç Ali Paşa Camii yanında yer alan İstanbul Karaköy mağazasında Sahi'nin tüm ürünlerini bir arada bulabilir, mağazanın terasındaki panoramik İstanbul manzaralı cafe restoranında enfes yemeklerinin, tatlılarının, kahvaltılarının tadını çıkarabilirsiniz. Sahi alışverişini Balat'taki mağazasından ya da internette www.sahi.com.tr üzerinden dünyanın dört bir yanından yapmak da mümkün.

Sahi'nin tasarımcıları arasında incecik el yapımı porselenleriyle Mana Yıldız, ilhamını geleneksel hat sanatımızdan alan seramikleriyle Nuray Ada, geleneği günümüze taşıyan yazmalarıyla Veliye Martı, Osmanlı motiflerini yeniden yorumlayan gümüş takılarıyla Saadet Keskin önemli yer tutuyor. Buldan'da dokunmuş şallar, fularlar, peştamallar, Gaziantep’ten kutnu kumaşı kravatlar, çantalar, İznik'ten çiniler, Nazarköy'den cam nazar boncukları Sahi'de gerçek el yapımının farkını bilenlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Lokum Sahi'nin sunduğu en özel deneyimlerden biri. Sahi müşterileri Karaköy mağazasında isterlerse kendi lokumlarını kendileri yapabiliyor. Mevsimine göre çeşitli taze ve kuru meyveler, kuruyemişler ve kaymak kullanılarak birbirinden lezzetli 150’den fazla taze lokum çeşidi elde edilebiliyor. Sahi'nin ambalajlı lokumları da lezzette geri kalmıyor. Osmanlı dönemi tariflerine uygun olarak en kaliteli doğal malzemelerle hazırlanan çifte kavrulmuş antep fıstıklı, fındıklı, incirli-cevizli, güllü, safranlı, damla sakızlı lokumlar Osmanlı çinileri ya da Levni'nin minyatürleriyle süslü özel tasarım paketlerinde mağazalardan ya da internetten satın alınabiliyor.

Ömer Güllü tarafından Sahi için özel olarak üretilen baklavalar Gaziantep’ten günlük olarak getirtiliyor. Sahi'nin en sevilen tatlılarından Fevkalbeşer, Osmanlıca'da insanüstü anlamına gelen ilginç ismi ve yoğun çikolata lezzetiyle dikkat çekiyor. Sahi'de koz helva, iki parmak kalınlığında nostaljik gofret ve akide şekeri gibi İstanbul'un damaklarda iz bırakan unutulmaz lezzetleri yenilikçi dokunuşlarla yeniden gün yüzüne çıkıyor.

İstanbul'un eski dolmuşlarına ve vapurlarına selam gönderen ambalajlarıyla tablet çikolatalar da Sahi'nin lezzet yelpazesinde özel bir yer alıyor. Sahi şimdi de Türkiye'ye özgü eşsiz deneyimleri dünyanın her yerinde yaşatabilmeyi hedefleyen özel paketler geliştirdi. Bunlardan biri Türkiye'ye özgü eksiksiz bir çay deneyimini tek bir kutu içinde bir arada sunmayı hedefleyen özel bir çay seti. Bir paket özel üretim Doğu Karadeniz çayı, ikişer adet ay yıldızlı çay bardağı, kaşığı, tabağı, süzgeci ve çayla ve demlenmesiyle ilgili ilginç ve faydalı bilgiler içeren özel kitapçığıyla bu set Türkiye'deki çay tiryakilerinin çay keyfine keyif katacak, yabancıların Türkiye'de yaşadıkları benzersiz çay deneyimini ülkelerine taşıyabilmelerini sağlayacak.

Haberin Devamı

Sahi'nin bir diğer deneyim paketi de baharat seti. Bu sette Türk mutfağının usta şeflerince her biri ayrı bir menüye uygun olarak hazırlanan 6 enfes baharat karışımı, bu baharatları kullanarak yapabilecekleri 12 enfes yemek tarifini içeren bir kitapçıkla bir arada bulunuyor. Bu karışımlar özel formülleriyle yerli yabancı herkese Türk damak tadını dünyanın her yerinde, her mutfakta yeniden yakalayabilme olanağı sunuyor.

Haberin Devamı

Sahi'nin çok yakında çıkacak diğer deneyim paketleri arasında İstanbul'un farklı mevsimlerine özel 4 ayrı çiçek kokusu içeren bir oda kokusu seti ile eksiksiz bir hamam deneyimi için gereken her şeyi bir arada sunmakla kalmayıp, yanında İstanbul hamamlarını tanıtan ve hamam ritüelini tarif eden bir kitapçığı da bulunan hamam seti de yer alıyor.

Türkiye'nin gerçek ustalarını, gerçek zanaatkarlarını, esnafını, yerel ekonomiyi, kısacası insana değer veren ve değer katan her üretimi destekleyen Sahi, genç ve yaratıcı bir profesyonel ekibin desteğiyle bu özgün konsepti hayata geçiren Çiçekten Yeşilkaya önderliğinde İstanbul’u ve yerel kültürleri tanımak isteyen herkesi bu eşsiz İstanbul deneyimine davet ediyor.

www.sahi.com.tr

Yazarlar