Püf Noktası Yeşillikleriniz çabuk çürüyorsa artık çürümeyecek! Haftalarca dolapta taptaze kalıyor

Yeşillikleriniz çabuk çürüyorsa artık çürümeyecek! Haftalarca dolapta taptaze kalıyor

03.04.2024 - 11:06 | Son Güncellenme:

Kıvırcık, göbek, soğan gibi yeşil sebzeler çok çabuk çürüme eğilimi gösterebiliyor. Yanlış saklama koşulları ve sebzelerin etrafındaki çürükler bu durumu daha da kötüleştiriyor. Ancak merak etmeyin sizi bu dertten kurtaracak ve yeşilliklerinizin taptaze kalmasına yardımcı olacak.

Yeşillikleriniz çabuk çürüyorsa artık çürümeyecek Haftalarca dolapta taptaze kalıyor

Salataların, yemeklerin vazgeçilmesi kıvırcık, göbek gibi taze yeşillikler düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor. Pazardan, marketten aldığımız yeşillikler dolapta dursa bile zamanla çürüyor veya soluyor.

Haberin Devamı

Bitirmeye fırsat kalmadan çürümeye başlayan kıvırcık, marul gibi yeşillikleri bu sebeple çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Ancak çürümelerini önleyecek püf nokta var. Bu yöntemi uygulayarak sebzeleriniz uzun süre taptaze dolabınızda kalacak.

KÖK KISMINA GÜZELCE SARIN

Yeşillikler çabuk bozulan sebzelerden bazıları. Özellikle yanlış saklama koşulları dolapta dahi olsa çürümelerini engelleyemiyor.

Yeşillikleriniz çabuk çürüyorsa artık çürümeyecek Haftalarca dolapta taptaze kalıyor

İhtiyacınız olan tek şey ise kağıt havlu. Kıvırcık, marul, yeşil soğan gibi sebzeleriniz kök kısmını kağıt havlu ile güzelce sarın. Kağıt havlı sebzeleriniz sulanmasına ve çabuk çürümesini engeller.

Bu yöntem sayesinden yeşillikleriniz buzdolabında haftalarca taptaze kalacak.

KURUMA VE ÇÜRÜMEYİ ENGELLİYOR

Marulu hava geçirmez kaplarda saklamak, taze kalmasını sağlar. Hava almayan kaplar, marulun kurumasını ve çürümesini önler. Temiz ve kuru bir kap kullanarak marulu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir poşetin içine koyarak saklayabilirsiniz. Poşetin içine biraz hava bırakarak tamamen sıkıca kapatmayın, böylece marulun nefes almasına izin verin. Poşetin içinde bir miktar hava dolaşımı olması, marulun çürümesini önler.

Yazarlar