Sağlık Yılancık Hastalığı (Erizipel) Nedir, Neden Olur? Erizipel Nasıl Tedavi Edilir?

Yılancık Hastalığı (Erizipel) Nedir, Neden Olur? Erizipel Nasıl Tedavi Edilir?

18.07.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Yılancık hastalığının (Erizipel) ne olduğu ve neden olduğu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle birçok kişide rastlanan bir hastalık olmasından dolayı da internetten sıkça araştırılır. Yılancık Hastalığı (Erizipel) nedir öğrenebilir ve hastalık hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yılancık Hastalığı (Erizipel) nedir, neden olur? Merak edilen tüm detayları ve soruları sizler için derledik.

Yılancık Hastalığı (Erizipel) Nedir, Neden Olur Erizipel Nasıl Tedavi Edilir

Yılancık Hastalığı (Erizipel), selülit hastalığına benzer belirtiler gösteren bir deri iltihabıdır.

Haberin Devamı

Yılancık Hastalığı (Erizipel) Nedir, Neden Olur?

Yılancık Hastalığı bir tür deri iltihabıdır ve selülit ile benzer belirtiler gösterir. Bu rahatsızlığa sebep olan Amil adında bir mikroptur ve küçüktür. Amil mikrobu yaralardan bulaşan zararlı bir mikrop türüdür ve vücutta lekeler bırakır. Bu lekeler kırmızı pullu ya da pulsuzdur ve genelde yüzde ya da yanaklarda yer alarak yayılmaya başlar.

Yılancık Hastalığı’nın (Erizipel) en büyük nedeni bakterilerden kaynaklı enfeksiyonlardır. Bu hastalıkta en sık rastlanan bakteri streptokoklar olarak da bilinir. Bu bakteriler normalde de insan vücudunda yer alır fakat herhangi bir yara oluşması ile derinin içine girer ve Yılancık hastalığına neden olur.

Erizipel Nasıl Tedavi Edilir?

Haberin Devamı

Erizipel rahatsızlığına sahip olan kişilerin bir doktora başvurmaları gerekir. Bir deri iltihabı olan ve evde herhangi bir tedavisi bulunmayan Yılancık hastalığı için doktora gitmek gerekir.  

 

Yazarlar