Çocuk Youtube'da Ebeveyn Kontrolü Nasıl Kullanılır?

Youtube'da Ebeveyn Kontrolü Nasıl Kullanılır?

20.06.2021 - 04:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli içerik üretim hesabı YouTube olarak öne çıkıyor. Herkese açık olması ile beraber, farklı yaş kriterlerine göre video içerikleri bulunmaktadır. Özellikle çocukların izlemesi gereken birçok değişik videonun olduğunu söylemek mümkündür. Peki, Youtube'da ebeveyn kontrolü nasıl kullanılır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Youtubeda Ebeveyn Kontrolü Nasıl Kullanılır


YouTube her geçen zaman büyüyen ve pek çok insanın gelir kaynağı haline getirdiği önemli platformlar arasında bulunuyor. Tabii özgür bir platform olması ile beraber çocukların izlememesi gereken videolar bulunduğunu söylemek mümkün. Bunun önüne geçebilmek için ise YouTube üzerinde ebeveyn kontrol bölümü yer almaktadır.

Youtube'da Ebeveyn Kontrolü Nasıl Kullanılır?

Anne ve babalar günümüzde çocukları teknolojiden uzak tutma konusunda belli bir denge yakalamaya çalışıyor. Özellikle söz konusu YouTube olduğu vakit kısıtlama çok daha önemli hale gelmektedir. Belli bir yaş kriteri ya da kategori kapsamında izlememesi gereken videolardan uzak tutabilmek için, YouTube üzerinden belli başlı bazı yöntemleri uygulamak yeterlidir.

- Google Chrome üzerinden YouTube ‘kısıtlı modu’ aktif etmek gerekir.
- YouTube sayfasının sağ üst kısmına ‘giriş yap’ bölümü bulunur.
- Bu bölümün sol kısmında yer alan öncelikle üç noktaya basılmalıdır.
- Gelen ekranın alt bölümünde ‘kısıtlı mod’ kısmı görünür.
- Bu modu kapalı hale getirmek yeterlidir.

Yukarıdaki aşamaları sırasıyla gerçekleştirmek suretiyle, çocukları belli başlı videolardan uzak tutmak oldukça kolaydır.

Çocuklar İçin Youtube Yaş Kriteri

YouTube getirdiği bazı yenilikler ile beraber çocuklar için yaş kriterleri koyuyor. Bu bağlamda içerik üreticileri YouTube üzerinde bir video hazırlıkları zaman, bu videonun çocuklara özel olup olmadığı konusunda belli bir bölümü işaretlemesi gerekir. Eğer video çocuklara uygun değilse, kısıtlama modu sayesinde bu video çocuklara ulaşmaz. Ancak hazırlanan video çocuklara uygun değilse ve içerik üreticisi tarafından bu durum işaretlenmemiş ise, o zaman YouTube bu videoyu kapatabilmektedir.

 

Yazarlar