Püf Noktası Yumurta haşlarken mutlaka yapın! Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

Yumurta haşlarken mutlaka yapın! Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

30.01.2024 - 12:35 | Son Güncellenme:

Yumurta haşlamak sizin için eziyet haline gelmesin. Yumurta haşlarken sürekli karşılaştığımız çatlama ve kabuklarının soyulmaması gibi problemleri ortadan kaldıran bu tekniği deneyin. Yumurta kabukları kalıp gibi çıkıyor haşlarken asla ama asla çatlamıyor.

Yumurta haşlarken mutlaka yapın Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

Günlük protein miktarının çoğunu karşılayan yumurta büyük küçük herkesin tüketmesi gereken besinlerden birisi. En sağlıklı hali ise haşlaması. Ancak yumurta haşlamak bazen eziyete dönüşebiliyor. Bunun en büyük nedeni ise yumurtaları haşlarken çatlaması ve zor soyulması. Hatta soyarken yumurtanın neredeyse yarısının ziyan olması denilebilir. Ancak size önereceğimiz bu teknikle yumurta çatlamayacak ve kabukları kalıp gibi çıkacak.

Haberin Devamı

 ALTINA DELİK AÇIN

Uzmanlara göre, yumurtanın mükemmel bir şekilde haşlanması için pratik bir yöntem bulunmaktadır. Bu yönteme göre, yumurtanın alt kısmına, toplu iğne veya başka bir ince uçlu iğne kullanılarak küçük bir delik açılması önerilmektedir.

Yumurta haşlarken mutlaka yapın Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

Ardından, yumurtanın haşlanacağı suya eklenen bol miktardaki tuz, yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesini sağlıyor.

Yumurta, delikli kısmı suya bırakılarak istenilen pişirme süresine kadar kaynar suda tutulmalıdır. Özellikle kısık ateşte yapılan bu işlem, yumurtanın kabuğunun adeta bir yaprak gibi kolayca soyulmasını ayrıca haşlarken çatlamamasını sağlar.

Yazarlar