Estetik Yüz güzelliğinde çenenin görünümü çok önemli

Yüz güzelliğinde çenenin görünümü çok önemli

04.10.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Birçok insan çenesinin görünümünden tam olarak memnun değil. Çünkü yüz, özellikle profil estetiğinde çenenin boyutu, şekli ve konumu çok önemli bir rol oynuyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen estetik cerrahide çene estetiğini anlatıyor.

Yüz güzelliğinde çenenin görünümü çok önemli

Çene estetiği yüz güzelliğinde çok etkili bir rol oynar. Özellikle yüzün yandan görünümünde yani profil estetiğinde çenenin konumu hem burnun hem de alnın görünümünü çok etkiler. Hastanın burnunu olduğundan daha büyük ya da alnını olduğundan daha çıkık görünmesine neden olur. Çene ucunun çıkıklığı, gıdı denilen çene altı bölgesinin düzgünlüğü çenenin estetik görünmesini sağlayan faktörler arasındadır.”

Haberin Devamı

Çenedeki estetik sorunlar

“Çene ucunun konumundan kaynaklı sorunlar başta gelir. Bunlar çene ucunun olması gerekenden daha ileride veya daha geride olması, gereğinden daha uzun ya da kısa olması gibi sorunlar sayılabilir. Ancak estetik cerrahide en sık karşılaşılan sorun çene ucunun geride ve boyunun kısa olduğu durumlardır. Bu yüzün özellik ile profilden kötü görünmesine neden olur. Bu tarz estetik sorunlarında çene ucunun konum olarak hem öne getirilmesi hem de aşağıya doğru uzatılarak belirgin bir hale getirilmesi gerekir.”

Çene estetiği teknikleri

“Hyaluronik asit ya da kişinin kendi elinden elde edilen yağ hücrelerinden elde edilen malzemelerin enjekte edilmesiyle çene belirgin hale getirilebilir. Dolgu enjeksiyon tekniği ortalama 15 dakika içinde uygulanabilen ve sonuçları hemen görülebilen çene şekillendirme tekniğidir. Geçici bir işlem olduğu için ortalama 1 yıl içinde tekrarlanması gerekebilir. Yağ enjeksiyonun etkisi hyalüronik asit dolgu malzemesinden çok daha uzun ömürlüdür. Bunun dışında yağ enjeksiyonu yöntemi ile hastanın vücudunun çeşitli yerlerinden alınan yağların bazı işlemlerden geçirildikten sonra çene ucuna enjekte edilebilir. Eğer gıdı bölgesinde yağlanma ve sarkma varsa bu kısımdan da liposuction yöntemi ile yağ alınarak gerdirme işlemi uygulanabilir.”

Haberin Devamı

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Geçici tekniklerin dışında kalıcı yöntemlerle de çene estetiği yapılabilir. Cerrahi teknikler ile kıkırdak doku ya da çene ucu protezi de kullanılabilir. Cerrahi teknikler ile çene ucu estetiğinde birkaç günlük dinlenme süreci gerekebilir. Ortalama 1 hafta sonra hasta normal yaşantısına devam edebilir. Bu tekniklerden hangisinin daha uygun olduğuna hasta ve cerrah birlikte karar vermelidir.”

Yazarlar