Genel Sağlık Zirkonyum Kaplama Nedir? Zirkonyum Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir, Kaplama Ömrü Ne Kadar?

Zirkonyum Kaplama Nedir? Zirkonyum Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir, Kaplama Ömrü Ne Kadar?

08.04.2021 - 11:43 | Son Güncellenme:

Diş estetiği yaptıranların en çok tercih ettiği yöntemler arasında zirkonyum kaplama gelmektedir. Zirkonyum kaplama ile daha güzel dişleri kavuşmayı amaçlamaktadırlar. Diş hekimlerinin en çok uyguladığı yöntemlerin başında zirkonyum kaplama gelmektedir. Diş estetiği yaptırmak isteyenler zirkonyum kaplama ile tanışmaktadırlar. Zirkonyum kaplamanın ne olduğunu araştırmaktadırlar. Peki zirkonyum kaplama nedir? Zirkonyum diş beyazlatma zararları nelerdir? Zirkonyum kaplamanın ömrü ne kadardır? İşte zirkonyum kaplama ile ilgili tüm merak edilenler.

Zirkonyum Kaplama Nedir Zirkonyum Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir, Kaplama Ömrü Ne Kadar

 Zirkonyum kaplamanın bazı zararları bulunmaktadır. Bu zararlar da arama motorlarında ne çok araştırılanlar arasındadır. Günümüzde zirkonyum kaplama oldukça sık yaptırılan bir işlemdir. Zirkonyum kaplama iyice yaygınlaşmıştır. 

Haberin Devamı

 Zirkonyum Kaplama Nedir?

 Daha güzel bir dişlere sahip olmak amacı ile metal destekli bir şekilde dişlerin daha güzel görünmesini sağlayan estetik bir diş uygulamasıdır. Son yıllarda uzman diş hekimleri tarafından en çok önerilen diş uygulamalarının başında zirkonyum kaplama gelmektedir. Zirkonyum kaplama hem metal destekli hem de metal desteksiz olarak iki türlü işlem ile yapılmaktadır. 

 Zirkonyum Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir?

 1) Diş Hassasiyeti

 Bazı zirkonyum diş beyazlatma işlemlerinde dişlerde bir takım hassasiyetler ortaya çıkabilmektedir. Amatör bir şekilde yapılmış olan zirkonyum diş beyazlatma işlemlerinin sonucunda diş hassasiyeti nüksedebilir.

 2) Doku Kaybı

 Zirkonyum diş beyazlatma işlemlerinde nadir olarak da görülen bir olumsuzluklar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de doku kaybı olarak karşımıza çıkar. Profesyonel ellerce yapılan zirkonyum diş beyazlatma işlemlerinde bu tür sorunlar yer almaz. Fakat bazı durumlarda zirkonyum diş beyazlatma doku kaybına neden olabilir.

Haberin Devamı

 Zirkonyum Kaplama Ömrü Ne Kadar?

 Zirkonyum kaplama yaptırmak isteyenlerin en merak ettikleri konu ise bu kaplamanın kaç yıl geçerli olduğudur. İyi bir şekilde yapılmış zirkonyum kaplamanın ömrü 5 ila 7 yıl arasında ömrü olduğu bilinmektedir. 

 

Yazarlar