Ekonomi Pepee’nin artık kendi TV’si var

Pepee’nin artık kendi TV’si var

25.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Düşyeri, Arçelik ve Beko ile çocukların akıllı televizyon üzerinden de Pepee TV’yi izleyebilmeleri için stratejik bir işbirliğine gitti. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tasarlanan Pepee TV kumandası ile çocuklar sadece dijital dünyada değil evlerinde de güvenle çizgi filim izleyebilecek.

Pepee’nin artık kendi TV’si var

Pepee TV, akıllı telefon, tablet, notebook ve akıllı TV’lerden indirilerek izlenebilecek. Güvenlik konusunda Amerikan merkezli denetim şirketi KidSafe ile birlikte hareket eden Pepee TV’de 30 farklı çizgi film, 30 bin dakikadan fazla içerik ve 2000’den fazla çizgi film bölümü yer alacak.

Haberin Devamı

Çizgi filmlerin yanında ‘bilgisel’ler, şarkılar, masallar, hayvanlar ve çocukların dünyası ile tüm aile bireylerini eğlendirirken öğreten, Da Vinci Learning ile yaptığı işbirliği ile tüm Da Vinci Learning içerikleri de Pepee TV’de de yayınlanacak. Pepee TV 0-3, 4-5 yaş, 6+ yaş aralığındaki çocuklara hitap edecek. Pepee TV’de ayrıca ebeveynlere özel bir kanal da bulunuyor. Böylelikle anne babalar çocuk gelişimi ile ilgili içeriklere de ulaşabilecek. Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, Pepee dijital TV platformunun tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada günümüzde internet ortamında ki en büyük sorunun ‘güvenlik’ olduğuna dikkat çekerek, “Bundan 10 yıl önce Pepee çizgi filmini yapma ihtiyacını neden hissettiysem Pepee TV’yi kurma ihtiyacını

Pepee’nin artık kendi TV’si var
ondan hissettim. O da çocuklarımızın faydalı ve güvenli içeriğe ulaşma ihtiyacıydı. Dijital dünyanın bize ve çocuklarımıza sunduğu pek çok faydanın yanında ne yazık ki kontrolsüzlüğün getirdiği büyük tehlikeler de var. Bunu hepimiz yaşıyoruz ve görüyoruz. Bu ihtiyaç buradan doğdu” dedi.

Haberin Devamı

Özel kumanda

Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, çocukların kaliteli ve güvenli bir ortamda önce dijital tüketici sonrasında da dijital üretici olmalarını istediklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin de gururunu yaşıyoruz. Tüm çocuklarımız için bir Pepee TV kumandasını geliştirdik. Kumandanın evlerde anne ve babanın kontrolünde olmasını sağlıyoruz.”