Pesto sosu nasıl yapılır?

Pesto Sosu, fesleğenin an malzeme olduğu leziz bir makarna sosudur. Makarnalarına farklı bir lezzet katmak isteyenlere özel pesto sos tarifini sizler için derledik. Peki Pesto sosu nasıl yapılır?

01.10.2018 Pazartesi Güncelleme : 27.12.2018-16:22 Pazartesi

Pesto, ezilmiş fesleğen (basilikum) ve Sarımsak ile tuz, çam fıstığı, peynir ve zeytin yağı karışımından elde edilen bir sostur. Pesto Latince ezmek anlamına gelen pistare sözcüğünden türemiştir. Geleneksel pestonun yanında içeriğin çeşitlendirildiği farklı tarifleri de mevcuttur.[3] Bunlardan bazıları; farklı yeşil bitkilerle ve Sauere Sahne (ekşi sos) ile içeriği zenginleştirilebilen kaynatılmış sebzelere sos olarak eklenebilen Alman grün pesto ve güneşte kurutulmuş domates, ve közlenmiş biberden yapılan kırmızı pestodur.

GEREKLİ MALZEMELER

3 diş sarımsak
Deniz tuzu 
50 gram çam fıstığı
50 gram parmesan peyniri
değirmen kara biber
bir su bardağı zeytinyağı
üçte bir demet fesleğen
2-3 çay kaşığı tuz

PESTO SOS YAPILIŞI 

İlk önce fesleğenleri iyice yıkayın ve kurutun. Tavada orta ateşte çam fıstıklarını ekleyip kavurun. Blendırda önce zeytinyağını, sonra sarımsakları, sırasıyla tuzu, biberi, fesleğeni, fıstıkları, parmesan peynirini ekleyip iyice karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra sosu cam bir kavanozda buzdolabına koyun. Pesto sosu derin dondurucuda da 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.