Ekonomi ‘Peynir, zeytin, yağ ve çay da satılsın’

‘Peynir, zeytin, yağ ve çay da satılsın’

12.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara’da 15 farklı yerde kurulan çadırlarla vatandaşa uygun fiyatta sebze-meyve satışı başladı. Uygulamadan memnun olan vatandaş, tanzim satış noktaları ve ürün çeşitliliğinin yaygınlaşmasını istiyor.

‘Peynir, zeytin, yağ ve çay da satılsın’

Tanzim çadırında şimdilik 7 çeşit ürün buluyor. Satışlarda suistimallerin önünü kesmek için kişi başı kota uygulamasına gidildi. Vatandaşlar, her üründen en fazla 3 kilo alabiliyor. Tanzim satış noktasında haftanın 7 günü sebze satışı yapılacak. Tanzim noktaları sabah 10.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında hizmet verecek. Kredi kartı da geçerli.

Haberin Devamı

Satışların başlamasıyla Abdi İpekçi Parkı’ndaki tanzim satış çadırına gelen vatandaşlar, ilk dakikalardan uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 150-200 metrelik kuyruk ve çadır çevresinde polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı.

‘Yaygınlaşsın’

Uygulamaya hem olumlu hem olumsuz eleştiriler var. Market ve pazara göre fiyatların çok daha uygun olduğunu belirten Ayşe Eker, “Ürünler çok taze ve kaliteli, fiyatlar da market fiyatlarıyla yarı yarıya fark ediyor. Ama uzun kuyruklar ve eleman yetersizliği var. Satış noktaları artmalı. Şu an 7 sebze var, bu ürün çeşitliliği artmalı, meyve de olmalı” dedi.

‘Peynir, zeytin, yağ ve çay da satılsın’
Ali Rıza Akyol ise ürün çeşitliliğinin artması gerektiğini söyledi. Akyol, “Sadece sebze-meyve değil, gıda da zeytin peynir, yağ çay vs. tanzim kurulmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir vatandaş da sadece satış için Yenimahelle’den Sıhhıye’ye geldiğini söyleyerek, ilçelerde de uygulamanın yaygınlaştırılmasını istedi ve “Buradaki çadır çok küçük, uzun kuyruklar oluştu, daha büyük çadırlar kurulmalı” dedi.