Peynirli Tava Böreği

Merhaba,
Tava böreğini en iyi annelerimiz bilir. Eskiden fırın kullanmadan, kısa zamanda aniden gelen misafire su böreği tadında sunulurdu. Çok da beğenilirdi. Zaman zaman iç harcını değiştirerek ben de yapıyorum. Ama klasik olan peynirlisi, ve de ayran eşliğinde. İşte o günlerden biri. :)

MALZEMELER:
3 yufka
4 yumurta
350 ml. süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 kase beyaz peynir

YAPILIŞI:
Önce büyükçe bir kasede yumurtalar, süt ve yağ çırpılarak sos hazırlanır.
Daha sonra teflon tavanın tabanına çok az sıvı yağ sürülür.

Ardından ilk yufka kenarlarından 3 parmak kadar alınarak bütün olarak kenarlarından dışarı taşacak şekilde tavaya serilir. Yırtılmamasına özen gösterilir. Üzerine ayırdığımız kenarlar bölünerek kaplanır.

Şimdi de sosu yufkaların her tarafı ıslanacak kadar gezdirilir. İkinci yufkayı da iri parçalara bölerek bir kat sos bir kat yufka olarak dizilir.

Artık ufaladığımız peynir harcını koyabiliriz. 3. Yufkadan ise önce tavanın çapı kadar bir daire çıkartılır. Kalan kısımları parçalayıp, sos ile kat kat dizilir. Son olarak daire parçayı örtüp, tavanın kenarından sarkan yufkalar onun üzerine kapatılır. En üste sos sürülmez.

Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı iyice kızarınca tabakla ters çevirip tavayı yağlayıp diğer yüzü çevrilir. Ilınınca servis edilir.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı