Geri Dön

Pikan cevizli aşure tarifi

Geleneksel bir lezzet olan aşure çok uzun yıllardır insanlar tarafından yapılıp, komşulara, tanıdıklara dağıtılıyor. Aşure Günü adım adım gelirken birçok kişi lezzetli ve kolay yapılabilen aşure tarifi konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Bu sefer geleneksel aşure tarifinden çıkıp, pikan cevizli aşure tarifi paylaşıyoruz. İşte Sedef İybar'ın pikan cevizli aşure tarifi...

Pikan cevizli aşure tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-500gr.buğday
-2,5lt su
-350gr. toz şeker

İç malzemeleri için;
-200gr. ayıklanmış ve haşlanmış nohut
-200gr. haşlanmış fasulye
-100 gr. sarı üzüm
-8 adet kuru kayısı (minik doğranmış)
-100gr. dolma fıstığı
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı gül suyu

Üzerini süslemek için;
-Şamfıstığı tozu
-100gr. pikan cevizi
-100gr. turna yemişi (cranberry)
-Kuşüzümü
-Dolma fıstığı

Pikan Cevizli Aşure Nasıl Yapılır?

-Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Çok iyi haşlandığından emin olduktan sonra, diğer iç malzemeleri ve şekeri ilave edin.

-Tüm bu karışımı yoğun bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika daha kaynatın. Daha sonra gül suyu ve süt ekleyerek ateşten alın. Kesinlikle nişasta veya un gibi yoğunlaştırıcı kullanmayın.

-Aşureyi servis kaplarına sıcakken kepçe yardımıyla paylaştırarak soğumaya bırakın.

-Soğuyan aşure kaplarının üzerini şamfıstığı tozu, pikan cevizi, 100gr. turna yemişi (cranberry), kuşüzümü ve dolma fıstığı ile süsleyin.

Not: Aşurenizi kaynarken içine ceviz ve incir ilave etmeyin. Rengini karartıyor. İsteğe bağlı olarak servis etmeden önce üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber