Geri Dön

Pikan cevizli güvercin pastası tarifi

Bu Sevgililer Günü'nde sevgilinize kendi ellerinizle yaptığınız bir şeyi hediye etmek ister misiniz? Pikan cevizli güvercin pastası tarifi tam Sevgililer Günü'ne özel bir tarif.

Pikan cevizli güvercin pastası tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet dilimlenmiş olgun muz
1 su bardağı ezilmiş ve suyu alınmış konserve ananas
1 su bardağı bitkisel yağ
3 büyük çırpılmış yumurta
1,5 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı ince doğranmış pikan cevizi

Krema Malzemeleri:
225 gram krem peynir (oda sıcaklığında)
1 paket (yarım su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında)
4,5 su bardağı (450 gram) elekten geçirilmiş pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Kremalı kekin yan taraflarını süslemek için, 1,5 su bardağı doğranmış pikan cevizi

Pikan Cevizli Güvercin Pastası Nasıl Yapılır?

Tepsiyi, önceden 175 derecede ısıttığınız fırının orta rafına yerleştirin

20 cm boyunda iki kek kalıbını hafifçe yağlayın, eşit bir şekilde un serpin ve fazlalığı vurarak dökün

Un, şeker, karbonat, tarçın ve tuzu elekten geçirerek bir kaba alın

Başka bir kapta muz, ananas, yağ, yumurta ve vanilyayı karışana kadar mikser kullanmadan çırpın

Kuru karışıma dökün ve pürüzsüz hale gelene kadar büyük bir spatula ile çırpmadan karıştırın

İçine pikan cevizlerini atın

Kalıplara eşit şekilde dökün

Kekler, ortasına bastırınca tekrar aynı şekli alana kadar, 30-35 dakika pişirin

Kekleri tel raflara aktarın ve 10 dakika soğumaya bırakın

Raflardaki kekleri ters çevirin ve soğumaya bırakın

Yüksek hızda mikser kullanarak krem peyniri ve tereyağını geniş bir kapta karıştırın

Pürüzsüz bir krema yapmak için düşük hızda pudra şekerini ve ardından vanilyayı yavaş yavaş karıştırın

İlk kattaki keki ters çevirerek bir servis tabağına yerleştirin

Yaklaşık 2/3 su bardağı kremayı üzerine yayın

Kekin üst tarafını çevirerek ikinci katı yerleştirin

Kalan kremayı üzerine ve kekin yanlarına yayın

Hemen servis etmeyecekseniz, buzdolabında bir gece ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz

Servis etmeden önce oda sıcaklığında beklemeye bırakın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber