Geri Dön

Pilav tarifi

Klasik sade pilav yapmak emek ve dikkat ister. Dilerseniz içerisine başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Pilav tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak baldo pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak su (et suyu veya tavuk suyu tercih edilirse daha güzel olur)
Bir tutam tuz

Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin.

Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun.

İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.

Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber