Geri Dön

Pırasa çorbası tarifi

Pırasa çorbası tarifi, kışın vazgeçilmez hem sağlıklı hem de lezzetli çorba tarifleri arasındadır. Pırasa temizlemesi zor bir sebze olduğundan iyice temizlenmeden çorba yapılmaması gerekir. Pırasa çorbası tarifi nedir, pırasa çorbası nasıl yapılır diyorsanız işte pırasa çorbası tarifi:

Pırasa çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
• 4 büyük pırasa,
• 3 diş sarımsak ezilmiş
• 2 kilo patates
• 7 bardak sebze veya tavuk suyu
• 2 tane defne yaprağı
• Kekik
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/4 çay kaşığı toz karabiber
• 1 paket çiğ krema

Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

1- Pırasaları suyun altında iyice yıkayın.

2- 4 büyük pırasayı dilimleyin ve dilimlenmiş pırasaların 4 fincan ölçüsünde olmasına özen gösterin. Çünkü pırasalar boyutlarına göre farklılık göstermektedir.

3- Tencerenin içerisine tereyağı koyarak ocakta eritin. Ardından içerisine dilimlemiş olduğunuz pırasaları ve sarımsağı ilave edin.

4- Karıştırarak pırasaların iyice yumuşamasını sağlayın.

5- Ardından içerisine defne yaprağını doğranmış ve soyulmuş patatesleri, tavuk suyunu ve baharatları ekleyin.

6- 15 dk tencerenin kapağı bir şekilde yumuşayıncaya kadar kaynatın.

7- 15 dk boyunca kaynadıktan sonra içerisinden defne yapraklarını alın.

8- Blenderda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

9- Son olarak çorbanın içerisine dilediğiniz miktarda krema ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Sıcak servis yaparak, taze kekik, sos veya istediğiniz herhangi bir şeyle süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber